Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NAȚIONAL. Cum ar putea rămâne Băsescu la Cotroceni până la primăvară

Marți seară, la B1 Tv, șeful statului a fost întrebat dacă a luat în calcul prelungirea mandatului, având în vedere cele două suspendări din funcţie. "Dacă mai fac una (o suspendare - n.r.), sigur le cer, pentru că eu, când am fost suspendat, nu am primit salariu, deci nu poate să îmi spună nimeni că mi-a curs vechimea. Nu mi-a curs vechimea, nu am contribuit la asigurările sociale, la şomaj, nimic. Deci acea lună şi jumătate din 2012 este deja scurtare de mandat. Dacă mi-ar fi dat salariu, puteau să spună că m-au trimis în concediu de odihnă, dar aşa au fost regulile, fără salariu", a declarat Traian Băsescu. El a continuat: "Dacă mai fac una (o suspendare - n.r.), vorba lui Dragnea, o să îmi trimită mărţişoare la Cotroceni".
"Dacă o fac, imaginaţi-vă că îi înfrâng la referendum, rămân preşedinte şi cum se va desfăşura turul doi. Nu aş vrea să fiu în pielea lui Ponta, cu mine rămas la Cotroceni, pentru că ar fi înfrânt înainte de a se defăşura turul doi", a mai spus Traian Băsescu. El s-a referit şi la Călin Popescu Tăriceanu, pe care l-a numit din nou "inimă zglobie şi inimă zburdalnică", arătând că, dacă acesta îşi va duce "proiectul lui Voiculescu" înainte, iar în 2 noiembrie va fi organizat şi referendum de demitere şi el nu va fi înfrânt, "cei doi, Tăriceanu şi Ponta vor fi înfrânţi din turul unu şi pot să se ocupe de altceva".

Mandatul de președinte al lui Traian Băsescu se încheie pe 23 decembrie. Cele două suspendări însumează aproape o lună și jumătate, iar împreună cu o a treia ar totaliza două luni și jumătate. Puse în continuarea actualului mandat la Cotroceni, s-ar ajunge astfel până la începutul primăverii. Chiar și așa, prelungirea mandatului ridică aspecte juridice asupra cărora Curtea Constituțională va trebui să se pronunțe în primul rând.
Like / Share

Comentarii