Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NAȚIONAL. Codul roșu de inundații a fost prelungit până joi

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a extins până joi dimineața avertizarea Cod Roșu de inundații pe râul Vedea și pe afluentul său Cotmeana din județele Olt, Teleorman și Argeș, relatează Agerpres.

Viiturile au lăsat în urmă pagube uriașe. Trei oameni au fost luați de puhoaie, doi în Vâlcea și unul în județul Argeș. Mii de case sunt inundate, unele dintre ele fiind complet distruse, iar cei mai mulți dintre locuitorii acestor imobile au fost evacuați - unii cu forța.

Un tren regional care efectua o cursă între Pitești și Curtea de Argeș a deraiat din cauza erodării terasamentului, șapte persoane fiind rănite.

Grupul central izvoare din stațiunea Băile Olănești, însemnând șapte izvoare medicale minerale, nu va putea fi folosit în următoarele zile, deoarece acestea au fost inundate de o viitură care a afectat toată stațiunea balneoclimaterică.

Peste 1200 de militari - pompieri, jandarmi, soldați - sunt desfășurați în zonele afectate. Guvernul a promis ajutor de urgență celor loviți de apele dezlănțuite, inclusiv materiale de construcții pentru refacerea locuințelor.
Like / Share

Comentarii