Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NAȚIONAL. Băsescu a explicat de ce l-a schimbat pe Diaconescu în preferințele sale cu Udrea

Președintele Traian Băsescu a anunțat aseară că o susține pe Elena Udrea în campania electorală pentru alegerile prezidențiale. El a explicat renunțarea lui Cristian Diaconescu la candidatura din partea PMP prin faptul că acesta ar fi trebuit să dea explicații de ce a votat pentru suspendarea lui Băsescu în 2007. Traian Băsescu a susținut, într-un dialog purtat la B1 TV, că susține orice candidat al Partidului Mișcarea Populară, așa cum l-a susținut și pe Cristian Diaconescu, pâna când acesta a anunțat că va candida ca independent. Șeful statului a dezvăluit că a existat o discuție în cadrul conducerii PMP, în care Diaconescu a fost întrebat dacă a semnat pentru prima suspendare a președintelui, în 2007, iar fostul ministru de Externe ar fi afirmat că nu, întrucât se afla într-o vizită. "Dar pe site-ul Camerei Deputaților sunt documentele cu semnătura lui pentru suspendare, tabelul în care a fost prezent la vot. Cred că era esențial să spună de ce a spus că a fost în deplasare și probabil ar fi putut să dea o explicație", a arătat Băsescu. El a vorbit din nou laudativ despre Elena Udrea, afirmând că a fost un ministru bun, este un om pragmatic și extrem de loial, un om foarte hotărât și cu o "rezistență incredibilă, și fizică, pentru a umbla în țară, și ține și la atacuri, rezistă."

Prima replică la declarațiile lui Băsescu nu vine de la vreun politician

Jurnalistul Cătălin Tolontan susține că președintele Traian Băsescu l-ar fi vizat în mod direct pe el în emisiunea de pe B1 TV, atunci când șeful statului a vorbit despre "ziariști lichele și oameni fără caracter". Tolontan susține că atacul președintelui are loc pe fondul anchetei Gazetei Sporturilor în cazul "Galei Bute", unde Elena Udrea este acuzată că a fraudat bani europeni și publici, relatează Hotnews.ro. Acesta mai spune că președintele a avut o reacție asemănătoare și în "cazul Ridzi".
"Nu va trece mult timp și ne vom lămuri cine are dreptate", afirmă șeful Gazetei chiar la începutul replicii sale. "În emisiunea de miercuri, 20 august, de pe B1TV, v-ați referit la «ziariști lichele și oameni fără caracter». Nu m-ați numit, dar trimiterea a fost clară. Ce să ne mai ascundem în spatele impersonalului «se semnează», «se face» și așa mai departe, când ați indicat explicit că e vorba, printre alte companii media, și de «Gazeta Sporturilor». Și alții au înțeles fix același lucru. Asta pentru că ați adăugat că nu înțelegeți de ce organele nu s-au sesizat când Gazeta Sporturilor, sub semnătura mea ca administrator, a primit în 2004 un împrumut de câteva sute de mii de dolari de la firma care era acționara sa de la vremea respectivă, e vorba de Crescent", declară Cătălin Tolontan pe blogul său, citat de Hotnews.
Like / Share

Comentarii