Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NAȚIONAL. Şofer cu drepturi de grefier: adăuga, ştergea termenele şi schimba componenţa completelor de judecată

Greu de crezut, dar un şofer făcea legea la Judecătoria Câmpulung-Muscel, relatează TVR. Un control al Inspecţiei Judiciare a CSM a descoperit că bărbatul, angajat conducător auto la Judecătorie, adăuga şi ştergea termenele sau schimba componenţa completelor de judecată. A efectuat peste 1.300 de operaţiuni în sistemul informatic de evidenţă a dosarelor, la care, în mod normal, nu ar fi trebuit să aibă acces.
Timp de un an, Dan Dumitru Balea, şoferul Judecătoriei Câmpulung Muscel, a efectuat 1.333 de operaţiuni în sistemul ECRIS, prin care a adăugat, modificat şi şters date din dosare, aşa cum i se cerea. Activităţile depăşesc cu mult competenţa unui conducător auto.
"Din verificările efectuate prin sondaj cu privire la aceste accesări şi din raportul întocmit de compartimentul informatică al Tribunalului Argeş,rezultă că domnul Balea Dan-Dumitru efectua în sistemul ECRIS operaţiuni care erau de competenţa grefierilor, arhivari sau registratori, deşi nu avea delegate asemenea atribuţii", se arată în raportul Inspecţiei Judiciare a CSM, citat de TVR. Totuşi, reprezentanţii Judecătoriei spun că bărbatul s-a oferit voluntar să-şi ajute colegii.
Şoferul, care este în concediu, a refuzat să comenteze cazul. Cazul este anchetat de inspectorii judiciari ai CSM. Concluziile vor fi prezentate după încheierea vacanţei judecătoreşti.
Like / Share

Comentarii