Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Naţionalele de box feminin deschid seria competiţiilor oficiale

• competiţiile feminine vor avea loc în aer liber, la Eforie Nord, în perioada 31 august – 6 septembrie • CSM Brăila va participa cu patru pugiliste, consacratele Andreea Bordea şi Alina Turtoi şi debutantele Gabriela Bălan şi Maria Enache • competiţiile masculine se reiau în luna octombrie

 

Primele competiţii de box care se vor desfăşura în ţara noastră sunt cele rezervate fetelor. Campionatele Naţionale de box feminin, rezervate tuturor categoriilor de vârstă, ar urma să se desfăşoare la Eforie Nord, în perioada 31 august – 6 septembrie. Galele se vor desfăşura în aer liber. Iar ştirea este confirmată de Cristian Bălan, antrenorul secţiei de box de la CSM Brăila.

“O veste bună vine şi din box. Se pare că se vor relua competiţiile, la început, cele feminine. De trei ani, naţionalele de box feminin se desfăşoară în aer liber la Eforie Nord. În această staţiune există un Complex Sportiv Turistic, unde deja se pregătesc fetele din lotul naţional sub comanda antrenorului federal Adrian Lăcătuş. Naţionalele reprezintă şi un criteriu de selecţie pentru loturile care vor reprezenta România în confruntările internaţionale. Consider că este o veste îmbucurătoare pentru antrenori şi sportivi. Să tot faci antrenamente fără nicio finalitate, nu face bine nimănui”, ne-a declarat Cristian Bălan.

La aceste competiţii oficiale, CSM Brăila va participa cu patru pugiliste de la grupa antrenorului Cristian Bălan. Este vorba despre deja consacratele Andreea Bordea, la categoria 54 kg, dublă campioană naţională de junioare, câştigătoare a Cupei României tot la această categorie de vârstă, vicecampioană naţională la tineret şi triplă medaliată cu bronz la senioare şi Alina Turtoi, la categoria 48 kg, dublă medaliată cu bronz şi vicecampioană naţională în 2018, la senioare. De asemenea, pentru prima dată în astfel de competiţii vor concura Gabriela Bălan, la categoria 54 kg junioare şi la cadete, la categoria 44.5 kg, Maria Enache.

“CSM Brăila va participa cu patru sportive. Două dintre ele, Bordea şi Turtoi au experienţa necesară şi se vor lupta pentru medalii la senioare. Ele vor începe antrenamentele pentru naţionale pe 1 august. Celelalte două sportive, Gabriela Bălan şi Maria Enache vor aborda întrecerile de junioare, respectiv cadete, cu emoţii. Împreună vom avea emoţii. Dar sunt receptive, au o mare dorinţă de a cunoaşte cât mai multe procedee, sunt ambiţioase, cred că pot lua medalii”, a mai spus Cristian Bălan.

Competiţiile oficiale masculine au fost reprogramate, spune sursa citată: “Campionatul Naţional de box pentru juniori de la Brăila a fost reprogramat pentru începutul lunii octombrie, iar cel de cadeţi va avea loc la sfârşitul acestei luni. Pentru naţionalele de cadeţi încă nu a fost menţionată locaţia”.
Categorie articol: 

Comentarii