Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NAŢIONAL. Victor Ciorbea promite că Avocatul poporului va analiza cu prioritate ordonanţa ce permite migraţia primarilor

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat, joi, că analizarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind posibilitatea primarilor de a-şi părăsi formaţiunea politică va constitui o prioritate pentru instituţia pe care o conduce.
Declaraţia a fost făcută după întâlnirea pe care Ciorbea a avut-o cu europarlamentarul Monica Macovei, care a protestat, în faţa sediului Avocatului Poporului, faţă de adoptarea de către Guvern a ordonanţei, se arată într-un comunicat remis Mediafax de Avocatul Poporului. În cadrul discuţiilor, Macovei a solicitat Avocatului Poporului sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la ordonanţă.
"Monica Macovei a afirmat că prin emiterea acestei ordonanţe nu se respectă principiul previzibilităţii legii. Ea a adăugat faptul că, în cazul în care se doreşte modificarea Legii privind statutul aleşilor locali, aceasta se poate face prin proceduri parlamentare, întrucât respectiva ordonanţă nu îndeplineşte condiţiile de urgenţă. Doamna Monica Macovei şi-a exprimat opinia că nu este normal ca o lege să fie suspendată zece zile, iar apoi să intre din nou în vigoare", se mai arată în comunicatul citat de Mediafax.
Like / Share

Comentarii