Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NAŢIONAL. Protest la Guvern împotriva ordonanţei migraţiei primarilor

Aproximativ 250 de persoane, între care liderii PNL şi PDL, în frunte cu Klaus Iohhanis şi Vasile Blaga, participă, joi dimineaţă, la un miting organizat de ACL în Piaţa Victoriei, în semn de protest faţă de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind migraţia aleşilor locali. Sunt prezenţi de asemenea lideri ai PNL şi PDL, între care Teodor Atanasiu, Cătălin Predoiu, Mihai Voicu, Rareş Mănescu, Andrei Chiliman, Sulfina Barbu, Dan Motreanu, Florin Alexe, Sorin Roşca Stănescu, Cristina Pocora.
În zona de desfăşurare a mitingului au fost instalate scaune, majoritatea participanţilor fiind aşezaţi pe acestea. Participanţii au primit tricouri albe inscripţionate cu textul "Ponta fură alegerile", precum şi steaguri cu sigla Alianţei Creştin Liberale.
De asemenea, la locul de desfăşurare a mitingului a fost adus şi un aparat de popcorn, fiind distribuite gratuit floricele, aluzie la declaraţia premierului Ponta, care spunea că nu se va implica în confruntările din primul tur al prezidenţialelor, când îşi va lua "popcorn şi băutură răcoritoare" şi se va uita la dezbaterile între "doamnele... doamna Macovei, doamna Udrea, domnul Diaconescu, domnul Iohannis, şi aşa mai departe".
Actul normativ privind migraţia aleşilor locali este pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern care a început la ora 10.30. Potrivit acestui proiect de act normativ - contestat de opoziţie, de preşedinte, de Institutul pentru Politici Publice - preşedinţii consiliilor judeţene, consilierii locali şi consilierii judeţeni, precum şi candidaţii declaraţi supleanţi vor avea la dispoziţie zece zile pentru a-şi exprima în scris opţiunea cu privire la partidul politic din care doresc să facă parte, fără a risca să-şi piardă funcţia.
Comentarii