Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NAŢIONAL. PNL îi cere lui Ponta să-şi amâne lansarea candidaturii pentru prezidenţiale, în contextul inundaţiilor

PNL îi solicită premierului Victor Ponta să renunţe la evenimentul pregătit pentru a-şi lansa candidatura pentru alegerile prezidenţiale şi să-l reprogrameze pentru un momentul în care situaţia inundaţiilor din ţară se va ameliora. "Îi cer lui Victor Ponta să renunţe la evenimentul de astăzi, de lansare a candidaturii sale pentru alegerile prezidenţiale şi să îl reprogrameze pentru o dată ulterioară, după ce va trece situaţia critică în care se află în prezent mai multe zone din ţară, afectate de inundaţii şi viituri puternice. A face un eveniment fastuos de lansare a candidatului la prezidenţiale la numai câţiva paşi de o zonă puternic afectată de inundaţii ar reprezenta un spectacol grotesc, o adevărată sfidare la adresa cetăţenilor. Proverbul românesc care ar caracteriza cel mai bine o astfel de situaţie este ţara arde şi premierul Ponta se piaptănă", susţine purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, într-un comunicat remis marţi agenţiei Mediafax.
Purtătorul de cuvânt al PNL precizează că nu îi solicită premierului să nu-şi mai oficializeze candidatura pentru prezidenţiale, "mai ales că toată lumea ştie că el va fi prezidenţiabilul social-democrat". "Îi atrag atenţia să nu trateze cu dispreţ populaţia care are mare nevoie acum de tot sprijinul autorităţilor şi nu de manifestaţii electorale. Fac un apel la Victor Ponta ca măcar în aceste momente dificile să îşi ia în serios rolul de prim-ministru responsabil şi să nu uite că înainte de a fi candidat la prezidenţiale este şeful Guvernului. Partidul Naţional Liberal îi cere cu bună credinţă lui Victor Ponta să-şi amâne lansarea programată în această seară (marţi seară). Dacă am fi urmărit să câştigăm capital politic, l-am fi lăsat să continue cu acest eveniment electoral şi l-am fi criticat ulterior", mai spune Gorghiu.
La Craiova este programată la ora 18.00 o reuniune a Consiliului Naţional lărgit a PSD în care Victor Ponta urmează să-şi anunţe candidatura la alegerile prezidenţiale din toamnă.
Premierul a participat marţi, la ora 14.00, la Comitetul pentru situaţii de urgenţă organizat la Prefectura Dolj, de unde a plecat în Gorj, cele două judeţe fiind afectate de inundaţii.
Like / Share

Comentarii