Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NAŢIONAL. Ordonanţa migraţiei primarilor ajunge mai întâi la ambasadele statelor UE şi a SUA

Alianţa Creştin Liberală a sesizat ambasadele statelor UE la Bucureşti, precum şi ambasada SUA, în legătură cu ordonanţa Guvernului care ar permite migraţia politică a primarilor, atenţionând asupra "pericolului fraudării alegerilor prezidenţiale de către PSD". Un comunicat remis Mediafax, semnat de liderii grupurilor parlamentare PNL şi PDL, George Scutaru şi Tinel Gheorghe, arată că că asupra primarilor şi consilierilor PNL şi PDL "se fac presiuni din partea PSD pentru a trece în barca puterii după intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă ce va consfinţi migraţia politică".
"Aceste presiuni vor fi dublate de alocări de fonduri în luna septembrie, pentru a accentua migraţia politică. Am amintit partenerilor europeni şi americani că, urmărind acelaşi obiectiv al fraudării alegerilor, Guvernul PSD, al cărui premier este şi candidat, a emis o altă ordonanţă de urgenţă prin care modifică, înaintea campaniei electorale, o lege organică pentru a încuraja turismul electoral şi votul multiplu", se mai arată în comunicatul ACL.

Ordonanţa urmează să fie adoptată mâine

Guvernul se va reuni joi în şedinţă, ţinând cont că Parlamentul îşi începe sesiunea de toamnă la 1 septembrie, pentru adoptarea mai multor ordonanţe de urgenţă, printre care şi cea prin care aleşii locali au posibilitatea, timp de două săptămâni, să îşi aleagă partidul fără să îşi piardă mandatul.
Vicepremierul Liviu Dragnea afirma săptămâna trecută că în prezent foarte mulţi aleşi locali activează pentru alte partide şi propune ca pentru o perioadă de două săptămâni să existe posibilitatea ca aleşii locali să îşi aleagă partidul fără să îşi mai piardă mandatul, precizând că este necesară o Ordonanţă de Urgenţă în acest sens.
La rândul său, preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a precizat că este necesară deblocarea autorităţilor locale şi ieşirea din minciună şi ipocrizie.

Reacţii contra

De cealaltă parte, preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a susţinut că adoptarea unui astfel de proiect ar fi o eroare, pentru că ar aproba migraţia politică. Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, a declarat, marţi, că liberalii vor ataca în instanţă, în contencios administrativ, ordonanţa de urgenţă care ar permite traseismul politic al primarilor, cu solicitarea suspendării actului normativ şi sesizării Curţii Constituţionale. Vasile Blaga, liderul PDL, a numit ordonanţa „antidemocratică", în timp ce vicepremierul Kelemen Hunor s-a arătat "reticent la o astfel de iniţiativă", declarând că migraţia politică este o boală.
Like / Share

Comentarii