Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NAŢIONAL. A fi sau a nu fi sesiune parlamentară extraordinară. Zgonea, şeful Camerei Deputaţilor, nu s-ar întoarce din vacanţă nici pentru Legea CAS

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a transmis, luni, o scrisoare liderilor grupurilor parlamentare ale PNL şi PDL din Cameră prin care îi informează că solicitarea lor cu privire la organizarea unei sesiuni extraordinare în 19 august este lipsită de temei juridic. "Având în vedere faptul că, în acest moment, nu se află pe agenda Camerei Deputaţilor cererea de reexaminare a preşedintelui României asupra Legii 571/2003 privind Codul Fiscal, fiind înaintată Senatului României ca primă Cameră sesizată cu această lege, şi ţinând cont de condiţionalităţile impuse de Constituţia României şi Regulamentul Camerei Deputaţilor, în vederea iniţierii procedurilor legale de convocare a unei sesiuni extraordinare, cererea formulată de liderii grupurilor parlamentare PNL şi PDL este lipsită de temei juridic", precizează Zgonea într-un comunicat remis Mediafax.

Parlamentarii ACL împreună cu parlamentari de la alte formaţiuni politice au depus semnăturile necesare pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Senatului şi a Camerei Deputaţilor, pe data de 18 august, respectiv pe 19 august pentru a se dezbate legea privind reducerea CAS.
Conform unui comunicat de joia trecută, Senatul a fost convocat în sesiune extraordinară, luni, 18 august, de la ora 16.00.
Tot joi, anterior acestui anunţ, surse parlamentare declarau pentru Mediafax că Senatul şi Camera Deputaţilor se vor reuni pe 25 august, respectiv 26 august, în sesiune extraordinară pentru a discuta reexaminarea Legii CAS, precum şi Legea petrolului.

Conducerea Senatului a decis, luni, să amâne cu o săptămână sesiunea extraordinară a acestui for pentru reexaminarea legii privind reducerea CAS cu 5% de la 1 octombrie, a anunţat liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu.
Conform prevederilor constituţionale, Camera Deputaţilor şi Senatul se întrunesc în sesiuni extraordinare, la cererea preşedintelui României, a biroului permanent al fiecărei Camere ori a cel puţin o treime din numărul deputaţilor sau al senatorilor, iar convocarea Camerelor se face de preşedinţii acestora.
Like / Share

Comentarii