Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NAŢIONAL. Ebola în România? Un bărbat a fost internat la Institutul de Boli Infecțioase "Matei Balș", iar familia sa - izolată la domiciliu

Un bărbat de 51 de ani din Ploiești a ajuns, duminică, la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești cu vărsături, febră și diaree, fiind ulterior transportat pentru un set complex de analize la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Ploiești. "Pacientul avea greață și vărsături de vreo trei zile. Când a fost întrebat unde a fost, acesta a precizat că a fost plecat la Vama Veche. I s-au făcut analize iar ulterior, pentru că acestea erau proaste, am decis ca el să fie transportat la Spitalul Județean de Urgență pentru un consult mai complex", a declarat, pentru Agerpres, directorul Spitalului de Boli Infecțioase, Cătălin Vișean.
La Spitalul Județean de Urgență s-a depistat faptul că bărbatul a lucrat o perioadă în Nigeria și s-a întors în România pe 25 iulie. Ulterior, bărbatul a fost transportat la Institutul de Boli Infecțioase "Matei Balș" din București.
Managerul institutului, prof.dr. Adrian Streinu Cercel, a declarat pentru Agerpres că Ebola nu se transmite pe cale aerogenă, ci prin contact direct cu fluide și sânge de la persoana infectată, având o simptomatologie similară cu alte afecțiuni. Referindu-se la pacientul suspectat că ar fi infectat cu Ebola, internat duminică la institut, prof. dr. Streinu Cercel a afirmat că se vor face o serie de analize, iar în cazul în care va fi suspiciune de Ebola vor fi trimise probe în Germania, la Frankfurt, pentru a se confirma.
Concomitent, familia ploieșteanului este izolată la domiciliu până când va fi stabilit un diagnostic.
Șeful Direcției de Sănătate Publică Prahova, Anca Dobrescu, a declarat, pentru Agerpres, că familia bărbatului de 51 de ani, respectiv soția lui și un băiat în vârstă de 15 ani, nu prezintă niciun simptom, însă, conform procedurilor, cei doi sunt izolați la domiciliu până când se va stabili un diagnostic. De asemenea, la domiciliul din Ploiești al acestora a fost efectuată și dezinfecția cu substanțe clorigene, a precizat Dobrescu.
Like / Share

Comentarii