Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NAŢIONAL. Compania de asigurări a plătit despăgubirile pentru victimele accidentului aviatic din Apuseni

Omniasig a plătit moştenitorilor pilotului Adrian Iovan suma asigurată în caz de deces, de 287.500 euro, prevăzută în poliţa pentru avionul implicat în accidentul din Apuseni de la finele lunii ianuarie, aceeaşi sumă urmând să fie achitată şi moştenitorilor Aureliei Ion, a doua victimă. "Ominiasig Vienna Insurance Group confirmă că, în cadrul dosarului de daună deschis ca urmare a producerii tragicului accident aviatic din Munţii Apuseni din 20 ianuarie, compania a achitat deja despăgubirea pentru decesul pilotului Adrian Iovan, în baza poliţei de asigurare de accidente a personalului navigant şi a pasagerilor deţinută de Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă. Omniasig a efectuat plata despăgubirii cuvenite către moştenitorii legali ai pilotului Adrian Iovan", se arată într-un răspuns al asigurătorului remis la solicitarea Mediafax.
Potrivit datelor obţinute de Mediafax referitoare la poliţă, suma asigurată în caz deces şi invaliditate totală permanentă se ridică la 287.500 euro pentru fiecare membru al echipajului şi pentru fiecare pasager. Contractul de asigurare a fost valabil pentru perioada 13 mai 2013 - 12 mai 2014 şi acoperea toate cele 16 avioane şi elicoptere ale Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, care a plătit 160.020 lei pentru poliţă, încheiată în urma unei licitaţii derulată pe www.e-licitatie.ro.
Adrian Iovan are doi copii, o fată (din prima căsătorie) şi un băiat (din mariajul cu creatoarea de modă Romaniţa Iovan, încheiat în noiembrie 2008). Moştenitorii Aureliei Ion sunt părinţii, un frate şi două surori.

Tragedia din ianuarie

Pilotul Adrian Iovan şi Aurelia Ion, studentă în anul V la Institutul Medico-Militar din Bucureşti, şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, la 20 ianuarie, într-o zonă din Munţii Apuseni, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.
La bord se mai aflau copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor. Echipa medicală din avion mergea la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral.
Like / Share

Comentarii