Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NAŢIONAL. Codul roşu de inundaţii a fost prelungit din nou. Între timp a apărut şi un cod portocaliu de vreme rea

Hidrologii au emis o avertizare COD ROŞU de inundaţii în judeţele Argeş, Vâlcea, Olt şi Teleorman, valabilă de miercuri până vineri după-amiază, alte zece judeţe fiind atenţionate cu cod portocaliu, relatează Mediafax. Circulaţia rutieră este blocată pe mai multe drumuri din judeţele Vâlcea, Hunedoara şi Argeş, din cauza viiturilor şi a alunecărilor de teren.
Vicepremierul Gabriel Oprea a prezentat un prim bilanţ: inundaţiile au fost afectate 63 de localităţi din 10 judeţe, o persoană din Argeş a decedat şi alte patru din Vâlcea, Argeş şi Teleorman sunt date dispărute, iar 400 de oameni rămaşi izolaţi au fost salvaţi, din care 210 în Vaideeni. Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a spus că în ultimele 24 de ore au fost mobilizaţi peste 2.200 de pompieri, jandarmi şi poliţişti, care au intervenit pentru salvarea oamenilor aflaţi în situaţii de risc.
Pe de altă parte, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod Portocaliu de ploi însemnate cantitativ și intensificări ale vântului, valabilă în județele Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj, și care va intra în vigoare din dimineața zilei de joi, 31 iulie 2014. Până vineri la oea 10 va ploua torențial și se vor cumula local cantități de apă de 40-50 litri/mp și, izolat, peste 70 litri/mp, în cursul nopții de miercuri spre joi (30/31 iulie) în județul Caraș-Severin, iar pe parcursul zilei de joi, 31 iulie, și în județele Mehedinți și Dolj.
Like / Share

Comentarii