Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NAŢIONAL. Şeful CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost suspendat din funcţie

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost suspendat din funcţie, luni, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis, săptămâna trecută, meţinerea deciziei de arestare preventivă în cazul acestuia, relatează Mediafax.
Potrivit unui comunicat al Prefecturii Constanţa, decizia de suspendare a lui Nicușor Constantinescu din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean a fost luată după ce Curtea de Apel Bucureşti a menţinut, în 7 august, măsura arestării preventive în cazul acestuia. Ordinul prefectului poate fi atacat în instanţa de contencios administrativ.
Pe numele preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa a fost emis mandat de arestare preventivă după ce Curtea de Apel Bucureşti a menţinut, în 7 august, decizia în acest sens luată de Tribunalul Capitalei. Hotărârea Curţii de Apel este definitivă.

Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în trei dosare penale. Într-unul dintre acestea este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, în altul că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în cel de-al treilea pentru că a atribuit nelegal terenuri. Într-un alt dosar, şeful CJ Constanţa este cercetat pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa lui au fost găsite, la percheziţii, 15 cartuşe de 9 milimetri.
Like / Share

Comentarii