Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Naşul rapului"- poetul şi muzicianul american Gil Scott-Heron, a murit la vârsta de 62 de ani

Cauza morţii artistului nu este clară, însă apropiaţii săi spun că acesta s-ar fi îmbolnăvit la scurt timp după ce s-a întors dintr-o călătorie în Europa, precizează sursa citată.

Scott-Heron s-a născut la Chicago, în 1949, fiind fiul unui jucător de fotbal, şi a crescut în Tennessee înainte de a se muta definitiv la New York. În 1970, "Naşul rapului" - titulatură cu care, însă, Scott-Heron nu era de acord, a înregistrat cântecul care i-a adus celebritatea, "The Revolution Will Not be Televised" ("Revoluţia nu va fi televizată", n.r.)- piesă cu un puternic mesaj politic, care a făcut parte din albumul "125th and Lenox".

În cariera sa, în care a adoptat mai multe stiluri, precum soul, jazz, blues sau recitalul de cuvinte, a înregistrat peste zece alte albume şi a influenţat o importantă serie de staruri hip-hop, cum este cazul lui Kanye West.

Gil Scott-Heron a fost un critic muzical acerb al apartheidului şi al puterii nucleare, fiind considerat de militanţii afro-american o portavoce a doleanţelor lor. Din cauza unor probleme cu drogurile, artistul american a stat o perioadă în închisoare, iar anul trecut a scos ultimul său album, "I'm new here".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii