Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Năstase se îndoieşte de utilitatea scutului antirachetă

"Părerea mea este că tot acest mecanism (n.r, scutul antirachetă) se bazează pe o prezumţie care e depăşită: că atacurile vor fi de natură nucleară prin rachete balistice, intercontinentale sau cu rază scurtă, medie de acţiune (...) Ameninţările de securitate au forme noi, asimetrice se numesc, nu mai ţin de formula în care guvernele controlau eventualele agresiuni internaţionale. Ele pot să pornească pe formule mult mai complicate, israelienii de exemplu se tem că norii pot fi injectaţi cu anumite susbtanţe şi că prin ploi acide pot fi distruse culturile, bazinele de apă", a afirmat Năstase sâmbătă, în cadrul Zilelor Porţilor Deschise organizate de TSD.
Liderul PSD Adrian Năstase a criticat politica preşedintelui Băsescu în privinţa Rusiei, apreciind că a irita în permanenţă Rusia este o "eroare de strategie" şi "o dovadă de prostie".
"Rusia este în vecinătatea României şi lucrul acesta nu-l vom putea schimba, indiferent cât de tare se va enerva în continuare Traian Băsescu. A irita în permanenţă Rusia, fiind membră NATO, fiind membru al UE, după părerea mea este o mare greşeală, o eroare de strategie şi de politică externă"; a comentat Adrian Năstase.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii