Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Muzica folk a indulcit brailenii timp de trei zile

Timp de trei zile, la Braila s-a desfasurat Festivalul national de muzica folk "Chira Chiralina", al carui presedinte de onoare este cunoscutul interpret de gen Nicu Alifantis.
Vineri, in prima seara, deschidarea a fost oficiata de presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu. Acesta si-a exprimat dorinta de a dezvolta acest festival, eventual peste granite. In continuare a spus citeva cuvinte spectatorilor si Nicu Alifantis. "Este pentru prima oara cind particip la realizarea a ceva important la Braila si vrea sa multumesc autoritatilor pentru increderea acordata. Voi incerca sa fac cit pot ca lucrurile sa mearga bine", a spus Nicu Alifantis.
Spectacolul a fost prezentat de actorii Teatrului "Maria Filotti", Elena Andron si Valentin Terente. Din juriu au facut parte: Titus Andrei, realizator de emisiuni radio si coordonatorul redactiei de muzica usoara de la Radio Romania Actualitati, Alex Revenco, redactor "Jurnalul National", Stefan Stanescu - producator TVR2, profesorul Lucian Macedon de la Liceul de Arta si actorul Bujor Macrin de la Teatrul "Maria Filotti".
In primele doua zile au evoluat pe scena Casei Tineretului 18 solisti sau grupuri folk, care au creat o atmosfera romantica, dulce, melancolica, intrerupta doar din cind in cind de melodii putin mai ritmate si mai vesele. Unii concurenti au prezentat melodii folk pure, altii cu diferite influente, mai mult sau mai putin puternice, din partea altor genuri muzicale precum jazz-ul, rock-ul, folclorul orasenesc. Versurile creatiilor prezentate au fost originale sau ale poetilor romani consacrati precum Tudor Arghezi, Lucian Blaga, Ana Blandiana, Nichita Stanescu sau Ion Minulescu. Dupa evolutia concurentilor, in fiecare seara s-au desfasurat recitaluri asteptate cu multa nerabdare. Vineri au cintat Didina Curea, cistigatoarea trofeului din 2007, "Tapinarii" si "Poesis", iar simbata seara Maria Gheorghiu, Pavel Stratan si Victor Socaciu.
Festivalul s-a incheiat duminica, prin prezentarea laureatilor. Au oferit recitaluri Ovidiu Mihailescu, Daniel Iancu si Vasile Seicaru.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii