Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Muzica de fanfara pe scena Casei Tineretului

Vineri seara, Braila a fost inviorata de acordurile muzicii de fanfara. La Casa Tineretului a avut loc concertul extraordinar al Muzicii Militare a Garnizoanei Braila, sub bagheta locotenent colonelului Petrea Gogu. Invitat special a fost tenorul Dumitru Gheorghiu, maestru al artei, din Republica Moldova, cu care Muzica Militara a Garnizoanei Braila a mai colaborat in primavara. De asemenea, au fost invitati o voce buna a muzicii populare, Fanica Stoian si saxofonistii Valter Ciuraru si Cornel Maxim, dar si Adrian Vizireanu, care a interpretat "Sanie cu zurgalai". Coregrafia a fost asigurata de Ionel Burac, iar prezentarea spectacolului de profesorul Marilena Niculescu.
In prima parte a concertului vocal - instrumental au fost piese de o mare diversitate, "Suita clasica nr. 2", interpretata de lt. col. Petrea Gogu, "Toccata in Re Minor", de J. S. Bach, "Dansul Sabiilor", de Aram Haciaturian, "Valurile Dunarii", de Iosif Ivanovici, "O Sole Mio", de Eduardo Di Capua si nu numai. In partea secunda a spectacolului, orchestra de suflatori s-a transformat in orchestra de muzica populara. Din program au facut parte parte binecunoscuta melodie "Sanie cu zurgalai", "Ioane, Ioane!", "Suia ardeleneasca", "Cint si joc moldovenesc", etc. Pe acordul muzicii a dansat Corpul de Balet al Ansamblului Artistic al Armatei.
Spectacolul a fost organizat de Primaria Municipiului Braila, Consiliul Judetean, Centrul de Creatie, Garnizoana Braila si Cercul Militar.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii