Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Muzica, dansuri si voie buna la seara etniilor conlocuitoare

Seara dedicata etniilor conlocuitoare ale Brailei, din cadrul "Zilelor Judetului", a strins marti o multime de braileni pe Esplanada. Acestia au urmarit cintece si dansuri populare specifice italienilor, grecilor, rromilor, rusilor lipoveni - dar si ale romanilor - si au dansat alaturi de artisti.
Spectacolul a fost deschis de comunitatea italiana din comuna Greci, judetul Tulcea. Repezentantii comunitatii au pus in scena o suita de dansuri populare care a fost apreciata si aplaudata la scena deschisa de publicul prezent la spectacol. Dupa italieni a fost rindul romanilor, mai precis al ansamblului Floricica din Gropeni, sa incinte multimea cu cintece specifice zonei noastre dar si cu dansuri populare. Romanii au fost urmati de greci, o comunitate deosebit de importanta a urbei noastre, care au reusit sa aduca la malul Dunarii o bucatica din insorita Elada. Asa cum era de asteptat, punctul culminant al recitalului membrilor comunitatii elene l-a reprezentat "Zorba Grecul" asteptat cu nerabdare si apreciat cum se cuvine de braileni. Rromii au incins apoi atmosfera cu dansuri si cintece de satra, fuste colorate, si dansuri din buric ametitoare. Interpretarea a apartinut grupului "Sukar" din cadrul Scolii nr. 5. A fost apoi rindul ansamblului "Pandelasul" sa aduca spiritul traditional al Brailei la viata.
Cu muzica si dansuri atmosfera a devenit una de petrecere cimpeneasca. Spectacolul a fost incheiat de reprezentantii comunitatii rusilor lipoveni din Braila, care au reusit sa ii faca aproape pe toti cei prezenti pe esplanada sa danseze. In acordurile specifice muzicii rusesti, zeci de oameni au dansat pe platoul de pe Esplanada, chiar daca nu se cunosteau, contind numai muzica si voia buna.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii