Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Muzică pentru toate gusturile la Zilele Brăilei

Nightlosers, Bosquito, Sonny Flame şi Antonia sunt principalele atracţii ale concertelor care vor avea loc sâmbătă şi duminică în cadrul Zilelor Brăilei.
Sâmbătă, de la ora 20.30, în Grădina Mare va avea loc un concert de jazz care va aduce pe scenă formaţii foarte îndrăgite şi cunoscute. Prima dată vor intra în scenă cei de la "Moonlight shadow", trupă formată din Cornelia Buzoianu, Crin Grigore şi Cristian Cazan, care au cântat la numeroase manifestări organizate de administraţie dar care are şi concerte în baruri şi pub-uri din Brăila. Urmează "Out of signal" (Alex Muşat - tobe, voce, Silviu Paraschiv - chitară, voce şi Ionuţ Drăghici - bass,voce), alături de care va urca pe scenă în calitate de jazzman şi Lucian Sabados, managerul Teatrului "Maria Filotti". Seara de jazz se încheie cu evoluţia celor de la "Nightlosers", o trupă românească de rhythm and blues din Cluj, formată în anul 1994, din care fac parte: Hanno Höfer - voce, chitară, muzicuţă, washboard, Grunzo Geza - keyboard, Claudiu "Nasu" Purcărin - tobe, Jimi "El" Lako - vioară, chitară, mandolină, banjo, Lucian Pop - electric & double bass. Creaţiile lor combină muzica tradiţională ardelenească cu blues-ul american.

Sâmbătă, pe Esplanadă, distracţie pe ritmuri latino

Tot sâmbătă, dar pe Esplanadă, de la ora 19.30 se desfăşoară un alt spectacol muzical dedicat muzicii pop şi latino. Acest eveniment începe cu un spectacol muzical-coregrafic al elevilor de la Şcoala de Arte "Vespasian Lungu" şi solişti ai Casei de Cultură, după care, de la 20.30, vor urca pe scenă: Karym, Lozioara Zamfir, Ana Maria Voicu şi Laura Stoian, voci ale unor brăileni tineri şi talentaţi. Seara se va încheia cu spectacolul trupei "Bosquito", o formaţie românească fondată de Radu Almăşan, care abordează un fusion de rock latin cu o gamă largă de influenţe care variază de la muzică ţigănească, balcanică, până la elemente simfonice şi de hard rock. Vârful de popularitate al formaţiei a fost atins între anii 2002-2005 când au lansat o serie de melodii care au ajuns pe prima poziţie a topurilor din România. Fanii îşi vor reaminti de "Pepita", "Hopa hopa", lansate în 2002 sau "Două mâini", cântec ce reprezintă vârful de succes comercial pentru "Bosquito", melodie care a fost numărul 1 în Romanian Top 100 şi a rămas una din cele mai cerute piese de dragoste.

Sonny Flame şi Antonia vor încinge atmosfera duminică seara

Duminică, de la ora 20.00, tot pe Esplanadă vor cânta din nou: Karym, Lozioara Zamfir, Ana Maria Voicu, Laura Stoian şi formaţia "Antic". De la ora 20.45 va evolua Sonny Flame (n. Mihai Răzvan Preda), un cântăreţ român de muzică reggae, dance hall, pop şi R&B. El şi-a lansat albumul de debut pe 30 Noiembrie 2012, "Way of Life", care cuprinde piese repezentative ca stil muzical şi mesaj. Zilele Brăilei se vor încheia cu un concert al mult mediatizatei Antonia, cântăreaţă şi fotomodel de origine română, care a trăit alături de părinţii săi în Statele Unite de la 5 ani, până la 18 ani, când s-a întors în România. Aici l-a întâlnit pe Tom Boxer, iar din întâlnirea lor a apărut primul hit al Antoniei, "Roses on Fire", difuzat pe posturi de radio şi televiziune din Olanda şi Polonia. Cea mai difuzată piesă a sa a fost "Morena", după care au urmat alte melodii de mare succes precum "Shake it Mamma" şi "Hitem up girl". Seara se va încheia la 22.15 cu jocuri de artificii.
Zilele Brăilei sunt organizate de Primăria Brăila în colaborare cu instituţiile din subordine.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii