Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Muzică pentru Amalia

Sâmbătă, 28 mai, cu începere de la ora 21.00, pub-ul "Toate Pânzele Sus" a fost gazda unui concert caritabil susţinut de Silviu Paraschiv şi Alex Muşat, doi dintre membrii formaţiei "Addiction". Scopul evenimentului l-a reprezentat o strângere de fonduri pentru Carmen Amalia Donose, fetiţa de 12 ani bolnavă de leucemie, pentru care cotidianul "Obiectiv Vocea-Brăilei" duce o campanie umanitară.
Uzitând de deja fundamentalul lor playlist, ale cărui cover-uri acoperă o zonă stilistică marcată de genuri precum rock, blues, rock'n'roll sau pop (Pink Floyd, Elton John, Phoenix etc.), Alex şi Silviu au oferit, timp de două ore, o sesiune muzicală excelentă, relaxată, fără excese formaliste. Seara s-a finalizat în "dulcele stil clasic", printr-o mostră de jam-session, care a avut darul de a pipera atmosfera, alături de Silviu şi Alex urcând pe scenă Răzvan Popa (clape), muzicutistul Cătălin Curcă şi doi "moşani" trecuţi prin foc şi sabie într-ale muzicii - e vorba de excepţionalul clăpar Laurenţiu Constantin, profesor la Liceul de Artă "Hariclea Darclee" şi de febrilul chitarist Crin Grigore, care predă chitara electrică la Şcoala de Artă "Vespasian Lungu". Din alăturarea celor şase muzicieni a rezultat un mix substanţial de energie (Silviu Paraschiv), mobilitate (Alex Muşat), nostalgie (Răzvan Popa), charismă (Cătălin Curcă), rigoare stilistică (Laurenţiu Constantin) şi farmec (Crin Grigore).
De asemenea, la jam-session a luat parte şi Adrian Duncă, patronul pub-ului "Toate Pânzele Sus", cântând câteva piese folk, moment care a generat, involuntar, o situaţie umoristică, în timpul uneia dintre piese, Cătălin Curcă imitându-l, cu destulă precizie, pe nevroticul poet de curte al dictaturii ceauşiste, Adrian Păunescu, în timpul unei "prăbuşiri" lirice.
În ceea ce priveşte banii colectaţi pentru tratamenul Amaliei la Institutul Fundeni Bucureşti, evenimentul organizat în "Toate Pânzele Sus" a reuşit să strângă în urna pentru donaţii peste 13 milioane de lei vechi, însemnând banii strânşi în seara concertului la care s-au adăugat alte donaţii provenite de la personalul pub-ului precum şi de la clienţii din alte zile. Un gest absolut remarcabil l-au făcut câţiva copii de la Şcoala Generală "Ion Creangă" care au strâns suma de 57 lei, au pus-o într-un plic sigilat pe care l-au adus la TPS. Urna sigilată şi tabelele în care au fost consemnate donaţiile şi donatorii vor ajunge în posesia Amaliei. Până la această oră, prin intermediul campaniei "Împreună să îi redăm speranţa!", părinţii Amaliei au primit 2.550 de lei şi 60 de euro.
Reamintim că, pe 1 iunie, cu începere de la ora 20.00, şi pub-ul "Deep Red" va găzdui un concert caritabil, de hip-hop, pentru Carmen Amalia Donose.
Categorie articol: 

Comentarii