Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Muzică şi dansuri indiene la Teatrul "Maria Filotti"

Reena Singh este exponentă a dansului clasic indian Bharatanatyam aparţinând stilului Kalakshetra. A început studiul dansului clasic indian bharatanatyam în 2001, la Institutul Gandharva Mahavidyalaya din New Delhi, unde a continuat pregătirea până în anul 2008, sub îndrumarea directă a maestrului Kapil Sharma. Predă arta dansului sacru din 2006 în Institutul Kalakritih din Delhi.
Brăileanul Victor Beliciu a început studiul muzicii clasice indiene la Budapesta, între 1999-2002, când a studiat instrumentul numit sitar împreună cu renumitul profesor Ondras Kozma şi a continuat studiul până în 2007. Este un exponent al şcolii Senia Gharana, discipol al maestrului Padmabushan Pandit Debu Chaudhuri. În 2005 a creat Sistemul Periodic al muzicii clasice indiene care, împreună cu formulele matematice aferente, aduce o contribuţie importantă la construcţia frazelor muzicale complexe şi la evoluţia muzicii clasice indiene.
Mihai Lupoaie este licenţiat al Facultăţii de Interpretare Muzicală - specialitatea oboi din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti (1996) şi colaborator permanent al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii "George Enescu" până în 1997, după care a cântat în orchestre de cameră din România şi Grecia. Între 2003 şi 2006 a fost profesor de muzică la Institutul de Muzică "Theme" din New Delhi, India.
Miron Vasilescu, pianistul grupului, a fost profesor al Liceul de muzică "Dinu Lipatti" şi maestru corepetitor la Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian". A urmat Academia de Muzică Bucureşti.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii