Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Muzeul Brăilei organizează Concursul „Gheorghe Naum”

* din cauza pandemiei, profesorii de la Liceul de Arte “Hariclea Darclee” participă în calitate de voluntari

 

La actuala ediție a Concursului Național de Grafică „Gheorghe Naum”, organizarea aparține Muzeului Brăilei Carol I, cu profesori de la Liceul de Arte “Hariclea Darclee” participanți în calitate de voluntari.

Profesorul Mircea Bogatu, directorul unității de învățământ, ne-a spus că, potrivit prevederilor Hotărârii Nr. 782 /2020, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, începând cu data de 15 septembrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de CODIV-19,  Liceul de Arte “Hariclea Darclee” Brăila nu a putut fi organizatorul ediției din acest an a Concursului Național de Grafică „Gheorghe Naum”.

La baza acestei decizii au fost mai multe acte legislative:

- Ordinul nr. 5487/1494/2020, pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2;

- O.M. 5924/03.11.2020, privind Metodologia cadru de organizare și defășiurare a competițiilor școlare și a Regulamentului de organizare a activităților cuprinse în Calendarul MEC. Acestea  se prorogă pentru anul școlar 2021-2022;

- Hotărârea Consiliului de  Administrație al Liceului de Arte „Hariclea Darcle” din data de 19.03.2020.

În consecință,  Liceul de Arte “Hariclea Darclee” Brăila nu este organizatorul ediției din acest an a Concursului Național de Grafică Gheorghe Naum”, iar organizarea aparține Muzeului Brăila Carol I, cu profesori participanți în  calitate de voluntari.
Categorie articol: 

Comentarii