Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Muzeograf brăilean la Congresul Internaţional de Studii Est-Europene

• Geta Şerbănescu va participa la lucrările congresului de la Bucureşti din partea Muzeului Brăilei “Carol I” şi a Editurii “Istros”

 

Peste 400 de specialişti din peste 30 de ţări vor participa la cel de-al XII-lea Congres Internaţional de Studii Est-Europene, care se va desfăşura în perioada 2-6 septembrie 2019, la Bucureşti.

Deschiderea congresului organizat sub egita Academiei Române şi a Association Internationale d'Etudes du Sud-Est Europeen (AIESEE) va avea loc în Aula Magna a Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti. Lucrările congresului având ca temă generală “Dinamici politice, sociale şi religioase în Sud-Estul Europei, din Antichitate până în epoca contemporană”, sunt împărţite în 35 de secţiuni. Pe perioada desfăşurării congresului, vor fi organizate mai multe expoziţii, mese rotunde şi lansări de carte.

Din partea Muzeului Brăilei “Carol I” şi a Editurii “Istros” va participa muzeograful Geta Şerbănescu.

AIESEE a fost înfiinţat în anul 1963 şi îşi are sediul la Bucureşti. Primul secretar general al Asociaţiei a fost acad. Emil Condurachi, căruia i-a succedat, în 1987, acad. Virgil Cândea. Din 1994, această funcţie este ocupată de acad. Răzvan Teodorescu. AIESEE numără 25 de ţări membre şi a organizat, din anul 1966, 11 congrese şi peste 50 de colocvii internaţionale cu tematici din care nu a lipsit niciuna din disciplinele umaniste: istoria, arheologia, lingvistica, filologia, istoria artei şi a dreptului, etnografia şi folclorul.

În această perioadă, au fost publicate peste 20 de volume de studii şi documente, precum şi o revistă, Bulletin de l'AIESEE, cu peste 40 de tomuri. 

 

 
Categorie articol: 

Comentarii