Mergi la conţinutul principal

Mutarea Bibliotecii va costa aproape dublu CJ Braila

Anul acesta, mutarea Bibliotecii Judetene va costa CJ Braila aproape dublu fata de cit se vehiculase anul trecut. Asta deoarece consilierii judeteni au aprobat, ieri, bugetul propriu al consiliului, in care este prinsa si suma de aproape 150.000 lei (15 miliarde de lei vechi) destinata reabilitarii cantinei si spalatoriei de pe Soseaua Buzaului nr. 15. Asa cum era de asteptat, dupa modul in care au tratat problema anul trecut, cind s-a propus mutarea Bibliotecii, din centrul orasului, la periferie, consilierii judeteni nu au avut nici ieri nimic de obiectat la acest lucru, ei votind bugetul fara ca macar sa aminteasca despre aceasta problema.

Anul 2007 - cel al achizitiilor de tehnica ultraperformanta pe sume la fel de ultra...

Consilierii s-au aratat in schimb interesati de sumele trecute in buget destinate achizitionarii unor aparaturi performante care li s-au parut cam mari. Acestia au fost insa lamuriti ca e vorba de tehnica de ultima generatie, ultraperformanta (copiatoare de mare capacitate, scannere, calculatoare, imprimante, un server mai puternic - la acesta adaugindu-se si licentele de utilizare corespunzatoare - generatoare de curent, pompe de recirculare apa, instalatii de iluminat). Pentru a le risipi orice indoieli, presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, i-a invitat pe consilierii mai necredinciosi - respectiv cei ai PD - la licitatiile care se vor organiza, pentru a verifica modul in care sint facute.
Tot in cadrul bugetului pe 2007 a fost cuprins, la cererea vicepresedintelui CJ, Niculina Moisescu, si un spatiu in care va functiona o biblioteca de cartier pentru Vidin.
Totodata, consilierul judetean PSD Ion Rotaru a tinut sa sublinieze faptul ca, printre achizitiile pe anul acesta, este prevazut si un server performant care sa lege toate fortele de ordine din judet si care va permite o mai buna comunicare intre acestea, dar si o operativitate ridicata. "Anul acesta e insa imperios necesar sa rezolvam problema drumurilor din judet, care sint intr-o stare precara. De aceea, daca ramin bani de la diferite proiecte sau studii, ar fi bine sa fie folositi pentru repararea drumurilor. In special a celor care duc la Visani, care sint intr-o stare deplorabila", a precizat Rotaru. Acesta a mai reluat si tema intrarilor in judet, care trebuie marcate cum se cuvine, dar si a semnalarii localitatilor, subiecte discutate intens anul trecut, insa fara un rezultat vizibil.
"Pentru intrarile in judet avem o evaluare de 8 miliarde lei vechi, insa nu mi se pare corect sa dea numai CJ banii acestia. Voi discuta si cu comunele implicate sa vedem daca pot sustine macar o parte din costuri", a fost explicatia oferita de Stancu colegului sau de partid interesat de soarta intrarilor in judet.

Constructorii de drumuri fac treaba de mintuiala, iar CJ nu ii verifica

Un punct de vedere pertinent la capitolul "drumuri" a avut insa vicepresedintele CJ Gheorghe Chiru, care a atras atentia ca se aloca fonduri pentru repararea de poduri, in vreme ce drumurile aferente sint lamentabile. Acesta a mai adaugat ca de vina pentru faptul ca o plomba aplicata unui drum sare dupa nici doi ani sint constructorii care fac treaba de mintuiala, dar si CJ care nu ii amendeaza pentru asta: "Avem alocate 1,5 milioane de euro pentru doua poduri cind drumurile sint varza. La Jirlau, Scortaru Nou, Plasoiu s-a lucrat acum vreo doi ani. S-au pus plombe, covoare asfaltice... Si acum, cu ocazia alegerilor de la Visani, cind am mers cu totii pe acolo, am vazut ca drumurile sint iar praf. Si asta se vede pe mai multe drumuri care au fost lucrate acum un an si jumatate. Problema e cu garantia pe care le-o cerem constructorilor si perioada de garantie pe care ei o acorda. Ca nu lucreaza cum trebuie si nici marcajele nu tin. Iar materialul cu care se asfalteaza e dezastru. Ar trebui sa facem o expertiza la materialele cu care lucreaza, ca si-au luat lumea in cap. Vin si dau cu smoala si cu lopata si iau miliarde. “Tancrad” si “Drumuri si Poduri” au lucrat, dar de mintuiala. Nu am nimic cu ei, vor sa cistige, dar sint bani publici care se duc".
In final, inainte ca plenul CJ sa voteze in unanimitate proiectul de hotarire privind bugetul propriu al CJ pe anul 2007, dar si cel referitor la utilizarea fondului de rulment constituit in afara bugetului propriu, Stancu a tinut sa multumeasca directorului Directiei Finantelor Publice Braila, Ilie Deca, care a scutit de plata TVA autoritatile publice implicate in derularea proiectului de reabilitare a centrului istoric: "Domnul Deca, care a fost cooperant, ne-a scutit pe noi si pe CLM de 2 milioane de euro. Asta inseamna vreo 70 de miliarde de lei vechi, care ne-au prins foarte bine. A fost o colaborare extraordinara intre Finantele brailene, CJ si CLM la capitolul asta".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro