Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A murit executorul judecătoresc Cosmin Romarciuc

Membrii Baroului Brăila, dar şi ai Camerei Executorilor Judecătoreşti de pe lângă Curtea de Apel Galaţi deplâng moartea prematură a celui care a fost avocat, iar în ultimii ani executor judecătoresc Cosmin Iulian Romarciuc.
Colegii, rudele şi toţi cei care l-au cunoscut pe Cosmin îl descriu ca pe "un coleg bun, pe care te puteai baza oricând. Un profesionist, un om plin de viaţă" (prodecanul Baroului Brăila, av. Cristian Chirilă). Tuturora le este greu să vorbească despre Cosmin la trecut. "Cosmin Romarciuc a fost un nonconformist, atât la liceu, cât şi la facultate, un «roker» cu plete căruia îi plăcea mult engleza. Era un Săgetător pe care nu te puteai supăra" (av. Lidia Dumitrescu). "Cosmin a fost un coleg de suflet, cu un simţ al umorului foarte dezvoltat. Era făcut pentru meseria pe care o practica cu atâta pasiune, un om despre care nu am auzit să se vorbească vreodată de rău" (av. Carmen Marin).
Potrivit decanului Baroului Brăila, av. Mircea Constanda, regretatul coleg de breaslă avea o frumuseţe interioară aparte. "Te frapa la el frumuseţea morală şi sinceritatea cu care te aborda. Era un om matur cu suflet de copil şi aşa îmi va rămâne întipărit în memorie", ne-a spus, vădit afectat de dispariţia lui Cosmin, decanul Baroului Brăila.
Fiu al avocatului brăilean Vasile Romarciuc (fost procuror), Cosmin Romarciuc a absolvit Colegiul Naţional "Nicolae Bălcescu" în anul 1993. Între anii 1993-1997 a urmat cursurile Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Ecologice Bucureşti. Licenţiat în drept al Universităţii Bucureşti (1997), Cosmin a intrat în Baroul Brăila la 1 octombrie 1998. Şi-a susţinut definitivatul în decembrie 2001, împreună cu avocaţii Lidia Dumitrescu şi Alin Decu, după ce a fost stagiar la cabinetul tatălui său, avocatul Vasile Romarciuc.
Pe 24 octombrie 2004, Cosmin s-a căsătorit cu Adriana, avocat în cadrul Baroului Brăila, în prezent consilier juridic la Penitenciarul Tichileşti. Cei doi jurişti au împreună o fetiţă de 9 ani.
Din anul 2008, Cosmin Romarciuc a optat pentru Camera Experţilor Judecătoreşti de pe lângă Curtea de Apel Galaţi. Vicepreşedintele Camerei, executorul judecătoresc Eugen Drăgulin, ne-a precizat că moartea prematură a colegului lor Cosmin Romarciuc reprezintă o mare pierdere pentru toată justiţia brăileană.
Cosmin se mutase de ceva vreme, împreună cu familia, în comuna Chiscani, pe strada Tineretului 77. În ziua de miercuri, 30 iulie 2014, Cosmin se afla acasă. În jurul orei 16:45, i s-a făcut rău şi a decedat la scurt timp, lăsând în urmă o familie îndurerată, rude şi prieteni care nu înţeleg cum s-a putut întâmpla o asemenea tragedie. Cosmin ar fi împlinit 40 de ani pe 23 noiembrie 2014.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii