Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A murit cu capul strivit de roata unei remorci

Ziua de 13 iulie s-a dovedit a fi fatidică pentru doi tineri din judeţul Brăila, care şi-au pierdut viaţa în accidente de muncă, unul dintre ei având capul strivit de roţile unei remorci, iar celălalt fiind electrocutat.
Un bărbat în vârstă de 34 de ani, din Scărlăteşti, care lucra ca mecanizator la o societate din localitate, şi-a găsit sfârşitul sub roţile unei remorci, unde se adăpostise de soarele arzător. Miercuri, în jurul orei 12, Marcel Lisăndroiu a coborât de pe combina pe care o conducea, pentru a fi înlocuită. Angajaţii societăţii în cauză executau recoltarea grâului cu două combine, apoi transportau producţia la sediul unităţii cu două tractoare, având fiecare câte două remorci. Bărbatul s-a aşezat la umbra primei remorci, fără ca tractoristul să ştie acest lucru, iar de aici până la tragedie nu a mai fost decât un pas. La ora 13.00, personalul de serviciu de la Poliţia oraşului Făurei a fost sesizat, prin apelul de urgenţă 112, despre faptul că mecanizatorul a decedat. La faţa locului s-a deplasat o echipă din cadrul Poliţiei Făurei care a efectuat verificări, stabilind că, după ce remorcile au fost încărcate, neverificând dacă se află persoane în apropierea utilajului agricol, tractoristul a plecat de pe loc şi l-a accidentat pe mecanizator. Acesta a suferit leziuni la cap, decedând la scurt timp după impact. La faţa locului s-a deplasat şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Brăila, însă nu au mai putut decât să constate decesul victimei. "Aflându-se pe câmp s-a băgat sub remorca tractorului să se odihnească, iar tractoristul nu a văzut şi a vrut să mute remorca, moment în care l-a călcat pe cap. Apelul a fost primit prin 112 la ora 12:46, iar Ambulanţa a sosit la locul solicitării la ora 13:15. S-a constatat decesul victimei", ne-a precizat Silviu Radu, managerul SAJ.
Cu privire la cele întâmplate, au fost înştiinţaţi reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila, care vor efectua verificări cu privire la modul de respectare a protecţiei muncii.
Cel decedat a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Brăila, în vederea efectuării necropsiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de ucidere din culpă şi pentru infracţiunea prevăzută şi pedepsită de Art.38, alin.1 şi 2, din Legea nr. 319/2006 (legea securităţii şi sănătăţii în muncă).
Tot în ziua de 13 iulie, s-a mai înregistrat un accident mortal de muncă, victimă fiind de asemenea un tânăr, de numai 25 de ani. Ovidiu Cîrlea s-a căţărat pe stâlpul de tensiune care alimentează cu energie electrică ferma de la Băndoiu, pentru a monta o cameră de supraveghere. Victima a s-a apropiat periculos de mult de firele electrice şi a fost electrocutată.
În ambele cazuri, inspectorii de muncă fac cercetări împreună cu Poliţia.
Categorie articol: 

Comentarii