Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Municipalitatea este pregătită pentru alegerile prezidenţiale

Municipalitatea brăileană este pregătită pentru alegerile prezidenţiale de pe data de 22 noiembrie. Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul Aurel Simionescu a precizat că a discutat atât cu prefectul Brăilei cât şi cu şeful Poliţiei, pentru a se asigura că nu vor apărea evenimente nedorite pe perioada desfăşurării scrutinului. "Am discutat atât cu domnul prefect cât şi cu domnul comandant al Poliţiei Brăila şi am convenit că vom aloca şi noi 100 de poliţişti comunitari pentru paza secţiilor de votare, aşa cum am făcut şi la celelalte alegeri. Am discutat pe tot ce înseamnă paza secţiilor de votare, a patrulelor care vor asigura ordinea în jurul acestora şi sperăm să nu fie probleme. Încercăm să prevenim şi să evităm multe din evenimentele care ar putea perturba exerciţiul electoral în ziua respectivă", a precizat edilul-şef. Întrebat dacă şi la Brăila există poliţişti, precum în alte judeţe, care refuză să asigure paza secţiilor de votare, primarul a răspuns că nu are cunoştinţă de aşa ceva: "Nu ştiu să fie probleme la Brăila, s-a cerut să dăm acelaşi număr de poliţişti comunitari ca la alegerile europarlamentare. Nu am întrebat, ce-i drept, explicit, lucrul acesta, dar bănuiesc că mi-ar fi spus ceva domnul Chivu (comisar şef Cătălin Chivu, şeful IPJ Brăila - n.r.) dacă era cazul. Dar nu cred că e".
Legat de afişajul electoral, edilul-şef a mai adăugat că, în principiu, la Brăila, lumea s-a comportat destul de civilizat şi nu crede că vor fi probleme deosebite nici de această dată: "Bine, şi la Brăila se mai găsesc din aceştia «hotărâţi», care mai lipesc afişe pe unde le vine, însă, în general, a fost o comportare civilizată. La europarlamentare cel puţin, nu am avut probleme deosebite din acest punct de vedere. În rest, secţiile de votare sunt lămurite, avem toate materialele necesare, sper să fie totul bine", a mai adăugat primarul.

În urma tragerii la sorţi de ieri a fost stabilită şi ordinea candidaţilor de pe panourile de afişaj. Fiecare candidat poate afişa cel mult 5 afişe consecutive. Astfel, primele 5 căsuţe de pe panouri vor fi ocupate de candidatul UDMR, apoi vor urma candidaţii PDL, PNL, PSD, PNG, PRM, şi independenţii Sorin Oprescu şi Constantin Ninel Potârcă.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii