Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Municipalitatea continuă atribuirile de teren pentru “Cartierul Tinerilor”

• încă 16 familii au primit gratuit terenuri în folosinţă de la Primărie, în baza Legii 15 din 2003, ieri, într-o şedinţă transparentă, prezidată de viceprimarul Alexandru Jantea • din cele 26 de locuri disponibile, au fost atribuite doar 16, restul urmând să fie date solicitanţilor în ordinea depunerii dosarelor

 

Aşa cum a făcut în ultimii doi ani, Primăria Brăila a organizat şi ieri, o şedinţă publică de atribuire a unor loturi de teren, în baza Legii 15 din 2003. Aceasta a fost prezidată de viceprimarul Alexandru Jantea şi a avut loc, în camera 16, intrarea B a Palatului Administrativ, la parter.  Zonele unde s-au făcut atribuiri de terenuri se află în intravilanul municipiului Brăila: strada Cantonului, strada Cimbrului, strada Berzei, strada Egretei, strada Paltiniş, strada Semenic, strada Vrancei şi strada Timiş. Acestea fac parte dintr-o idee mai veche a fostului viceprimar Alexandru Dănăilă, de a realiza un “Cartier al tinerilor”. Interesant este că  pentru şedinţa de ieri, erau puse în joc 26 de loturi, însă doar 16 persoane s-au prezentat la şedinţă. Restul au fost atribuite în ordine alfabetică.

“Primăria Municipiului Brăila a atribuit, astăzi (n.r. - ieri) terenuri pe Legea 15/2003. Din 26 de locuri, au fost atribuite 16 şi au mai rămas 10. Urmează ca acestea din urmă să fie atribuite celorlalte persoane care au depus dosar, în ordinea în care au făcut acest lucru. Sper ca tinerii să aibă succes în ceea ce şi-au propus şi să construiască cât mai repede pentru a putea face oraşul din ce în ce mai frumos. Şi în zona viabilizată, aşa-numită Cimbrului, au fost atribuite terenuri, aceasta urmând a fi supusă unei dezvoltări pentru a crea nişte locuinţe sociale”, a declarat Jantea.

Reamintim că, prima atribuire gratuită de terenuri printr-o astfel de metodă transparentă, făcută în şedinţă publică, a avut loc în noiembrie 2015, ca urmare a unui proiect de-al fostului viceprimar PNL Alexandru Dănăilă. La vremea respectivă, 48 de brăileni au avut posibilitatea să îşi aleagă unul din cele circa 75 de loturi puse la bătaie de municipalitate, iar alţi 19 au primit loturi pe criteriul ordinii alfabetice. Prioritatea la alegere s-a stabilit atunci, ca şi în prezent, în funcţie de un punctaj întrunit de fiecare solicitant. La alcătuirea punctajului contează criterii precum vechimea cererii de acordare a terenului, veniturile solicitantului, starea civilă, numărul de copii pe care îi are. Astfel, cel care întruneşte punctajul cel mai mare are posibilitatea să aleagă primul terenul dorit, de pe lista pusă la dispoziţie de Primărie, cel cu al doilea punctaj îl alege pe următorul şi aşa mai departe. Condiţia de bază pentru primirea acestor terenuri cu titlu de folosinţă gratuit este ca, la data înaintării cererii, solicitantul să fi avut sub 35 de ani şi să nu mai deţină alte proprietăţi. În conformitate cu regulamentul atribuirii, au dreptul să aleagă un teren doar cei pe numele cărora a fost înaintată cererea la Primărie. Dacă nu sunt prezenţi în sală, atribuirea se face în ordine alfabetică şi numerică, după numele, respectiv numărul străzii.

 

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Comentarii