Mergi la conţinutul principal

Munca peste program nu prea e recompensată de angajatorii brăileni

Pe parcursul lunii august, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Brăila a efectuat 191 de controale, dintre care 104 în domeniul relaţiilor de muncă şi 87 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. În total au fost aplicate sancţiuni contravenţionale de 65.600 de lei. În domeniul relaţiilor de muncă au fost aplicate 79 de sancţiuni contravenţionale, din care 21 de amenzi în valoare de 56.100 de lei. Din aceştia, suma de 39.000 de lei a fost aplicată pentru 14 angajatori în societăţile cărora existau lucrători fără forme legale de muncă. În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost aplicate un număr de 90 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 9.500 de lei, din care trei amenzi.
În domeniul relaţiilor de muncă au fost controlate domeniul construcţiilor, comerţului, cultura cerealelor, prestări servicii. Au fost constatate următoarele deficienţe: primirea la lucru fără a avea încheiat contract individual de muncă anterior începerii raportului de muncă în cazul a 14 angajatori, neachitarea comisionului datorat conform legii în cazul a 10 angajatori, 29 de angajatori nu au transmis RGES sau modificările intervenite în RGES, neiniţierea negocierii colective a CCM în cazul a trei angajatori, nedepunerea la ITM a actelor de modificare a contractelor individuale de muncă în cazul a 17 angajatori, nerealizarea măsurilor dispuse prin PV de control anterioare, în cazul a cinci angajatori, nerespectarea prevederilor legale privind repausul săptămânal în cazul a 7 angajatori, nerespectarea prevederilor legale privind munca suplimentară în cazul a patru angajatori şi nerespectarea prevederilor legale privind munca de noapte în cazul a trei angajatori.
În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost controlate următoarele domenii: construcţii, industrie alimentară, agricultură, întreţinere şi reparare autovehicule, transport mărfuri pe căi navigabile, activităţi pază, confecţii textile, comerţ carburanţi. Deficienţele frecvent constatate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au constat în: angajatorul nu a realizat evaluarea riscurilor pentru toate posturile de lucru, fişele de aptitudine nu au fost întocmite de medic de medicina muncii, angajatorul nu a efectuat instruirea salariaţilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Au fost oprite din funcţiune 36 de echipamente de muncă şi suspendate două locuri de muncă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro