Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Multiplicat

De altele mi-a fost o frică îngrozitoare, am tras de timp cât de mult am putut şi, totuşi, trebuie să recunosc, n-am reuşit. Iar faptul că am ajuns să pun cap la cap acest ultim articol pentru "Junior" intră în a doua categorie. Până la urmă, şi această despărţire are un rol al ei. Pe de o parte, e încă un semn că un capitol se încheie şi urmează altul despre care nu prea am o imagine clară. Cert e că urmează. Pe de altă parte, m-a făcut să conştientizez şansa imensă pe care am avut-o de-a lungul celor doi ani de Junior, şansă pe care am încercat să o valorific cu fiecare rând scris şi să o pun mai presus de consecinţe şi de riscul pe care mi l-am asumat odată cu toate ideile mai "neortodoxe". Mi-e greu să mă gândesc la sfârşit. Dar mi-e şi mai greu să mă gândesc la început.

Totuşi, refuz să privesc doar partea goală a paharului. Că nu mai suntem juniori, asta e clar, parcă totul a fost proiectat cu lux de amănunte. Oricum, încetăm a mai fi juniori chiar din toate punctele de vedere. În fine, ce mai contează dacă paharul e jumătate plin sau jumate gol... ideea e că el a fost început. Şi e insuportabil acum să mă obişnuiesc cu gândul că fiecare cuvânt pe care îl pun pe hârtie mă împinge spre finalul finalului. Adică spre ultimele rânduri ale celui din urmă articol pe care îl semnez în rubrică.

Ciudat e că, iniţial, nu am avut în minte ideea clară de a mă referi doar la despărţirea de "Junior". Asta pentru că ultima perioadă a fost suprasolicitată când a venit vorba de finaluri şi greşeala mea a fost să le pun pe toate în aceeaşi oală, să le asociez pe toate cu terminarea liceului. Şi recunosc că experienţa scrisului nu a avut legătură cu nimic altceva. A fost ca şi cum aş fi avut dublă personalitate, una pentru "Junior" şi cealaltă pentru tot ce intră în categoria "restul".

Păi bine, aş spune, şi dacă nu mai suntem juniori, oare cum ne putem numi ? Seniori ?! Hmm, practic nu. Teoretic da.

PS: În aceşti doi ani, cât am făcut parte din echipă, am fost ferm convinsă că toată experienţa "Junior" nu ar fi fost parte din mine fără încrederea pe care Ruxandra a avut-o în mine când mi-a deschis uşa redacţiei şi mi-a spus "Iri.. nici nu îţi imaginezi ce te aşteaptă". A avut mare dreptate. Nu aş fi crezut...
Categorie articol: 

Comentarii