Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mulți brăileni vârstnici nu respectă recomandările de a sta acasă. Reacția prefectului Boboc

* fotografiile ce ilustrează grupuri de oameni în etate ce se bucură de soare pe băncile din municipiu se înmulțesc în meniul online * asta în ciuda recomandărilor autorităților de a evita ieșitul din casă în această perioadă * prefectul Cătălin Boboc sugerează că Municipalitatea ar putea crește numărul autobuzelor de pe traseele operate de „Braicar” sau ar putea suspenda gratuitatea pe mijloacele de transport în comun pentru vârstnici, fapt ce ar determina scăderea prezenței pe stradă a acestora

 

Fie că au sau nu treabă, mulți vârstnici ies din casă în aceste zile, în ciuda semnalelor de alarmă trase de autorități. În autobuze, pe băncile din parc sau pe bulevarde, persoanele în vârstă par atotprezente, indiferent de oră, expunându-se unor riscuri evidente, în contextul în care noul coronavirus are efecte grave asupra populației de vârsta a treia. În zadar strigă oficialii să ne protejăm părinții și bunicii.

Fotografiile ce ilustrează cele descrise mai sus se înmulțesc în mediul online. De exemplu, ne-au parvenit câteva ilustrații făcute astăzi, vineri, 20 martie, în rondoul din Vidin, unde mai mulți vârstnici se bucurau de temperatura primăvăratică, fără teama că s-ar putea îmbolnăvi.

Redactorii „Obiectiv-Vocea Brăilei” au cerut un punct de vedere de la Instituția Prefectului Județului Brăila pe acest subiect al vârstnicilor care ignoră recomandările de a sta acasă în această perioadă delicată. Prefectul Cătălin Boboc ne-a declarat că cei care nu respectă indicațiile autorităților se expun pericolului de infectare cu noul coronavirus, iar vârstnicii sunt printre cei mai afectați. Acesta a mai sugerat că Primăria Municipiului ar putea lua o decizie care ar putea diminua prezența oamenilor în etate pe străzi, în sensul de a suspenda gratuitatea pe mijloacele de transport în comun pe perioada stării de urgență ori să crească numărul autobuzelor pe traseele „Braicar”. „Pe de-o parte, facem un apel la înțelepciunea lor (a vârstnicilor – n.r.) să fie conștienți că ei sunt cei mai expuși riscului de îmbolnăvire, efectele sunt dintre cele mai grave la această grupă de vârstă. Pe de altă parte, aș face un apel către Municipalitate, în privința mijloacelor de transport și asta ține de dânșii, e doar o sugestie, să se înmulțească mijloacele de transport în comun, ca să fie cât mai mică densitatea, sau, de ce nu, să suspende hotărârea de Consiliu Local prin care se acordă gratuitate pensionarilor pe mijloacele de transport în comun. Sunt niște măsuri care, cred eu, că ar putea face oamenii să stea mai mult în casă. Nu toată lumea e conștientă de pericol. Dacă unele măsuri sunt mai drastice, e pentru binele nostru, al tuturor”, ne-a declarat Boboc.
Categorie articol: 

Comentarii