Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Muşat, prins la furat! O fi existând sală de karate la puşcărie?

Cornel Muşat, 45 de ani, vestitul karatist brăilean despre care legenda spune că acum 20 de ani stingea becul cu piciorul în discotecile din oraş, a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare pentru fraudarea de fonduri europene.

Este adevărat că sentinţa nu e definitivă, ea putând fi atacată cu recurs, însă pentru Cornel Muşat pare că funia se apropie de par.

Muşat a fost un mare karatist (8 titluri de campion mondial şi 37 de titluri europene), dar a avut de multe ori un comportament de smardoi de cartier, care nu făcea cinste palmaresului său de sportiv de top.

Muşat a fost implicat în bătăi şi scandaluri de stradă, de parcă era vreun bombardier pensat, nu ditamai sportivul care a reprezentat România la cel mai înalt nivel.

Muşat a trecut de mai multe ori razant pe lângă puşcărie. Ultima dată, în 2016, când a condus având permisul auto suspendat.

Nu mai amintim de scandalurile în care a fost implicat numele lui Muşat pe vremea când conducea firmele de pază şi protecţie Ying-Yang şi Service Guard. De asemenea, nu mai amintim de contractele pe care Muşat le-a obţinut de la Consiliul Judeţean (CJ) Brăila, pe vremea lui Bunea Stancu, pentru paza Spitalului Judeţean.

Iată că dacă pe plan local Muşat şi-a rezolvat cumva problemele de ordin penal, nu a mai scăpat de mâna lungă a UE, de la care a primit aproape 600.000 de lei pentru a derula o afacere.

Au fost probleme cu aceste fonduri pe care Muşat le-a accesat prin programele europene, iar zilele trecute a venit condamnarea la închisoare.

Este un sfârşit urât pentru Cornel Muşat, care, culmea, a făcut un sport ce face apel la corectitudine, la stăpânire de sine şi echilibru.

Toate titlurile mondiale şi europene obţinute de Muşat prin munca lui, nimic de zis, pălesc acum în faţa acestei pedepse pe care el a primit-o cu executare.

La câtă bătaie ştie Cornel Muşat, nu îşi face nimeni griji că va avea o viaţă grea în închisoare. Mai ales că el este cunoscut de mulţi interlopi care momentan participă la diverse stagii de aprofundare pe la Jilava sau Poarta Albă. Vestea rea pentru Cornel Muşat este că am înţeles că la puşcărie nu există sală de karate, aşa că după 6 ani de detenţie el s-ar putea să iasă campion la table sau Şeptic, nicidecum la Fudokan. (Caporal Muşat)
Categorie articol: 

Comentarii