Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

MOZAIC: Udrea şi Elena Ceauşescu dansează can-can aproape goale într-o pictură expusă în Capitală

Elena Udrea şi Elena Ceauşescu sunt două dintre personajele surprinse de artista Marilena Murariu într-o pictură care înfăţişează un can-can indecent şi care este expus în Capitală, la Galeria Simeza, până la 24 mai.

Pictura face parte din expoziţia "Despre Elena în general", vernisată la 11 mai şi descrisă de Uniunea Artiştilor Plastici din România drept "un inedit protest împotriva falsităţii politicii şi a stereotipurilor pe care guvernanţii le-au expus pe scena societăţii româneşti în.ultimele două decenii".

Alături de Elenele Udrea şi Ceauşescu, în tabloul intitulat "Freci can-can" sunt pictate fata cea mică a preşedintelui Traian Băsescu şi Elena Lupescu, amanta regelui Carol al II-lea.

"Artista reinventează o Elena erotizată până la dezmăţ, care atrage în preajma sa, asemeni unui magnet, notorii personaje ale politicii româneşti contemporane - cu scopul de a divulga corupţia şi desfrâul clasei conducătoare actuale. Realismului grotesc al reprezentării i se alătură ambiguitatea mijloacelor exprimării, rezultând un spectacol ilariant despre asocierile ce transcend epoci si principii partinice, o pictură oximoronică ce produce fascinaţie şi repulsie în acelaşi timp", mai spun cei de la UAPR despre expoziţia deschisă în Capitală.

Expoziţia este însoţită de o publicaţie color bilingvă (română/engleză) în 32 pagini, care conţine texte semnate de curatorul expoziţiei şi imagini ale lucrărilor expuse.

Marilena Murariu este membru al UAPR, secţia pictură, şi absolvent al Academiei de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu" Bucureşti.
Categorie articol: 

Comentarii