Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

MOZAIC: Panasonic va construi la Fujisawa, în Japonia, un "oraş al viitorului", proiect de 40 milioane euro

Panasonic Corporation, împreună cu alte opt companii dedicate iniţiativelor pentru dezvoltarea urbană durabilă, au anunţat vineri că vor colabora pentru implementarea unui nou concept de oraş inteligent denumit "Fujisawa Sustainable Smart Town (Fujisawa SST)".

Proiectul "Fujisawa Sustainable Smart Town" va funcţiona pe bază de panouri solare şi sisteme de stocare a energiei prin baterii, amplasate în fiecare gospodărie. Costul total aproximativ al proiectului este de 60 miliarde de yeni (40 milioane euro). Zona disponibilă pe care se va întinde este de aproximativ 19 hectare, spun oficialii Panasonic.

Inaugurarea oraşului inteligent este programată pentru sfârşitul anului fiscal încheiat în martie 2014.

Panasonic şi oraşul Fujisawa din Prefectura Kanagawa, situat la aproximativ 50 km vest de Tokyo, au ajuns la o înţelegere anul trecut în vederea construirii unui oraş inteligent în locul fostei fabrici pe care Panasonic a avut-o în zonă.

Parteneriatul celor nouă companii împreună cu administraţia oraşului vizează dezvoltarea de servicii şi sisteme de furnizare a energiei bazate pe ideile eco promovate de Panasonic. Astfel, Panasonic plănuieşte să preinstaleze sistemele sale de panouri solare şi sistemele de stocare a energiei prin intermediul bateriilor în tot oraşul, inclusiv în case sau zone publice, fiind astfel primul loc de acest gen din lume.

De asemenea, compania niponă intenţionează să folosească proiectul Fujisawa SST ca şi model de business în alte părţi din Japonia şi din lume.

Dezvoltatorii, producătorii şi furnizorii de servicii vor colabora îndeaproape la fiecare fază a proiectului, de la planurile iniţiale şi până la punerea în funcţiune a oraşului care va avea aproximativ 1.000 de gospodării (3.000 de oameni).

Oraşul Fujisawa, în cooperare cu regiunile înconjurătoare, va participa de asemenea la eforturile de a promova la nivel mondial proiectul Fujisawa SST ca şi model pentru alte oraşe preocupate de o dezvoltare sustenabilă. Panasonic va pune în aplicare "soluţiile sale complete pentru case, clădiri şi oraşe" în cadrul proiectului Fujisawa SST, combinând tehnologiile sale de economisire a energiei pentru un mediu mai curat şi sigur.

Reprezentanţii Panasonic spun că vor crea un model avansat de oraş în care va fi demonstrată capacitatea folosirii eficiente a energiei prin implementarea echipamentelor cu consum redus, precum şi prin folosirea unor soluţii noi pentru producerea, depozitarea şi gestionarea energiei.

Celelalte opt companii implicate în proiect sunt: Accenture, Mitsui & Co., Ltd., Mitsui Fudosan Co., Ltd., Nihon Sekkei, Inc., ORIX Corporation, PanaHome Corporation, Sumitomo Trust & Banking Co., Ltd. şi Tokyo Gas., Ltd.

Panasonic Corporation este unul din liderii mondiali în materie de produse electronice şi electrocasnice atât pentru segmental consume, cât şi pentru segmental business şi industrial. Cu sediul la Osaka, Japonia, compania a înregistrat vânzări nete de 8,69 trilioane yen (79 miliarde euro) în anul fiscal care s-a încheiat la 31 martie 2011. Acţiunile companiei sunt listate la bursele din Tokyo, Osaka, Nagoya şi New York.
Categorie articol: 

Comentarii