Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

MOZAIC. A murit cel mai înalt om din lume

Leonid Stadnik, cel mai înalt om din lume, a murit la vârsta de 44 de ani, pe 24 august, în regiunea Jitomir din nord-vestul Ucrainei, informează pravda.ru, citat de Mediafax. Leonid Stadnik, care avea o înălţime de 2 metri şi 57 de centimetri, a murit din cauza unei hemoragii cerebrale. Stadnik, cel mai înalt om din lume, era fermier şi nu a fost niciodată căsătorit.
De la vârsta de 12 ani, Leonid Stadnik suferea de o tumoare benignă la glanda pituitară, o glandă endocrină din creier. Această tumoare a declanşat acromegalie, o afecţiune hormonală cunoscută şi sub denumirea "gigantism". Leonid a suportat mai multe operaţii pe creier.
El purta mărimea 62 la picior, iar hainele şi încălţămintea erau realizate pe comandă. Consătenii lui spuneau că Leonid Stadnik era o persoană amabilă şi simpatică.
Stadnik nu era însă deţinătorul oficial al recordului mondial de înălţime, întrucât a refuzat să se lase măsurat de reprezentanţii Guinness World Records în 2008. Formal, cel mai înalt om din lume este Sultan Kesen din Turcia. Cu toate acestea, ucraineanul Leonid Stadnik era cu şase centimeri mai înalt decât "rivalul" său din Turcia.
Like / Share

Comentarii