Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

MOZAIC: Harry Potter va invada şi internetul: se deschide Pottermore

Popularul personaj Harry Potter, din volumele britanicei J. K. Rowling şi din seria de filme inspirată de acestea, va invada în curând şi internetul, prin intermediul unei reţele de socializare şi al unui magazin de cărţi în format electronic, anunţă presa internaţională.

Reţeaua de socializare numită Pottermore, la care accesul va fi gratuit, se va deschide, pentru primii un milion de utilizatori, la 31 iulie. Restul va trebui să aştepte până în octombrie, când va fi deschis şi magazinul online din care vor putea fi cumpărate, în premieră, e-book-urile despre aventurile tânărului vrăjitor Harry Potter şi ale prietenilor săi, disponibile în mai multe limbi şi compatibile cu orice dispozitiv de redare.

Pottermore va fi, practic, un univers Harry Potter online, în care cei înscrişi vor putea parcurge aventurile din prima carte, vor aduna puncte şi vor participa la diferite jocuri.

Scriitoarea britanică a refuzat timp de mai mulţi ani propunerile de a-şi lansa cărţile şi în format electronic. J. K. Rowling argumentează că acum poate fi creativă şi într-un mediu ce nu exista în 1990, când a început să scrie primul volum "Harry Potter".

Cărţile britanicei şi seria de filme realizată după acestea au creat un adevărat fenomen universal în rândul publicului tânăr. Datorită francizei Harry Potter, scriitoarea a strâns o avere estimată la un miliard de dolari.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii