Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

MOZAIC: Dovezi tulburătoare,inclusiv o poză cu Jackson mort,arătate în prima zi a procesului medicului său

Dovezi tulburătoare au fost arătate în timpul procesului medicului lui Michael Jackson, printre care o înregistrare audio cu cântăreţul drogat şi abia capabil să vorbească şi o fotografie făcută o lună mai târziu, cu cadavrul său în spital.

Fotografia, prezentată în premieră, şi înregistrarea audio au fost date publicităţii în prima zi a procesului medicului Conrad Murray, acuzat de omucidere involuntară, relaează Sky News. El este judecat la Los Angeles.

Printre martorii audiaţi se numără un apropiat care l-a descris pe Michael Jackson, în vârstă de 50 de ani în momentul decesului, drept un "copil pierdut", fără nimeni care să aibă cu adevărat grijă de el.

În pledoaria de deschidere, la doi ani după ce artistul a murit în urma unei supradoze de anestezic Propofol şi sedative, procurorul David Walgren le-a spus juraţilor că starul "şi-a pus, practic, viaţa în mâinile medicului Conrad Murray". "Această încredere greşită în Conrad Murray l-a costat pe Michael Jackson viaţa", a adăugat el.

Pe de altă parte, avocaţii medicului susţin că Jackson "şi-a provocat singur moartea", administrându-şi singur medicamente suplimentare, pentru a reuşi să doarmă.

"A murit atât de repede, atât de brusc, încât nu a avut timp nici măcar să închidă ochii", a spus avocatul apărării Ed Chernoff, în pledoaria iniţială.

Murray neagă că ar fi vinovat de moartea lui Michael Jackson, în 25 iunie 2009, dar recunoaşte că i-a dat asrtistului o doză mare de Propofol, pentru a-l ajuta să doarmă.

El riscă până la patru ani de închisoare, dacă va fi găsit vinovat în procesul ce urmează să dureze până la şase săptămâni.

Cardiologul din Texas, care primea 150.000 de dolari pe lună pentru a-l îngriji pe Michael Jackson înainte de o serie de 50 de spectacole ce urma să aibă loc la Londra, a plâns în timpul pledoariilor de marţi.

Trupul neînsufleţit al lui Michael Jackson a fost descoperit la vila pe care o închiriase în Los Angeles, cu numai trei săptămâni înainte de începerea seriei de concerte "This Is It".

Kenny Ortega, coordonatorul spectacolelor, a declarat în instanţă că Jackson era încântat de concerte, pentru că voia ca şi copiii săi să îl vadă. Însă, în 19 iunie, cu şase zile înainte de a muri, Jackson a venit la repetiţiile organizate la Los Angeles într-o stare îngrijorătoare, părând "pierdut şi incoerent". "L-am hrănit, l-am învelit cu pături pentru a se încălzi, i-am învelit picioarele pentru a-l calma şi l-am sunat pe medicul său", a afirmat Ortega.

Organizatorul le-a scris câteva ore mai târziu un email promoterilor concertelor: "Mi s-a rupt inima. Era ca un copil pierdut... Este groaznic de speriat că totul va dispărea".

Însă, câteva zile mai târziu, artistul a fost găsit mort, iar Chernoff le-a spus juraţilor că Murray încerca să îl determine să renunţe la Propofol, pe care Jackson îl numea "lapte".

El a precizat că starul, obosit şi supus la presiuni înainte de concerte, a luat din proprie iniţiativă, în primele ore ale zilei de 25 iunie, opt pastile de lorazepam, un sedativ, pentru a putea adormi. Megastarul nu a reuşit să doarmă, aşa că a adăugat şi Propofol.

"Credem că dovezile vor arăta (...) că, atunci când Murray a ieşit din cameră, Michael Jackson şi-a administrat singur o doză de Propofol, care, împreună cu lorazepamul, a creat o 'furtună perfectă' în corpul său, omorându-l instantaneu", a spus Chernoff. "Întreaga poveste este tragică, dar dovezile arată că nu Murray a făcut-o", a adăugat avocatul.

Procurorul Walgren şi-a început pledoaria arătându-le juraţilor o fotografie cu cadavrul lui Michael Jackson la spital. El părea foarte slab.

De asemenea, magistratul a dat publicităţii o înregistrare audio în care megastarul murmură cu greu că vrea ca spectacolele sale de la Londra să facă oamenii să spună că este "cel mai mare artist din lume" şi că vrea să "construiască spitalul pentru copii Michael Jackson".

Acuzarea a descris beneficiile şi riscurile Propofolului şi a afirmat că Murray a cerut iniţial 5 milioane de dolari pe ani pentru a lucra ca medicul lui Michael Jackson, dar, în cele din urmă, a acceptat o plată lunară.

Părinţii lui Michael Jackson, Joe şi Katherine, surorile sale, Janet şi La Toya, şi alţi membri ai familiei artistului s-au aflat marţi la tribunal.

În faţa clădirii, zeci de fani s-au strâns, cu flori, fotografii ale artistului şi pancarte pe care scria "Dreptate pentru Michael".

Instanţa îşi va relua lucrările miercuri, la ora locală 8.45 (18.45 ora României).
Categorie articol: 

Comentarii