Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

MOZAIC: Compania Walt Disney a înregistrat ca marcă numele echipei care l-a ucis pe ben Laden

Compania Walt Disney a înregistrat ca marcă "SEAL Team 6", numele unităţii forţelor speciale americane care l-a lichidat la începutul lunii pe liderul al-Qaida, Osama ben Laden.

La numai două zile după ce preşedintele Barack Obama a anunţat că Osama ben Laden, cel mai căutat terorist din lume, a fost ucis, marca "SEAL Team 6" a fost înregistrată pentru servicii de divertisment şi educaţie; jocuri şi jucării; obiecte de îmbrăcăminte, încălţăminte şi şepci, obiecte de gimnastică şi sport şi chiar ornamente de Crăciun.

Gestul companiei Walt Disney a fost urmat săptămâna trecută şi de MetroGames, o companie din California, care a înregistrat marca "Team 6".

După uciderea lui Osama ben Laden la reşedinţa sa dintr-un oraş pakistanez, atenţia media s-a concentrat în mare măsură asupra unităţii speciale de contraterorism a forţelor navale americane care a întreprins spectaculoasa operaţiune. O echipă formată din şase membri a aterizat la reşedinţa lui ben Laden la bordul a două elicoptere pe care presa le-a numit "invizibile". Silenţioase şi făcute dintr-un material special, aceste elicoptere au fost folosite pentru prima oară într-o misiune de luptă. Membrii trupelor SEAL au avut un schimb de focuri la reşedinţa lui ben Laden şi în cele din urmă l-au găsit şi l-au eliminat pe liderul terorist, chiar dacă acesta nu era înarmat. Operaţiunea a durat circa 25 de minute, iar la final membrii forţelor speciale au plecat cu elicopterul, ducând cu ei trupul neînsufleţit al lui Osama, pe care ulterior l-au aruncat în mare.

O editură ce urma să scoată o carte de memorii ale unui fost membru al trupelor SEAL a anunţat că va lansa cartea mai devreme, ca urmare a interesului crescut, şi îi va mări tirajul de patru ori pentru a veni în întâmpinarea cererilor.
Categorie articol: 

Comentarii