Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Motociclist accidentat de un sofer neatent

Ieri, in jurul prinzului, la intersectia dintre Calea Calarasilor si B-dul Independentei, un motociclist a fost lovit de un autoturism al carui sofer nu a acordat prioritate. Imediat la fata locului si-au facut aparitia politistii rutieri care au efectuat cercetari si au stabilit conditiile in care s-a produs evenimentul. La volanul autoturismului "Dacia Solenza" se afla braileanul Eduard H., in virsta de 36 de ani, care circula pe Calea Calarasilor venind dinspre Centrul Vechi al municipiului. Ajuns la intersectia cu B-dul Independentei, soferul a vrut sa vireze la stinga pentru a intra in parcarea din zona Primariei, fara sa acorde prioritate de dreapta. In acel moment a intrat in coliziune cu o motocicleta "Honda" condusa de Silviu M., in virsta de 21 de ani, care venea din sens opus. Impactul a fost destul de puternic, tinarul fiind proiectat pe capota masinii. Norocul lui a fost ca purta echipament de protectie, ceea ce i-a salvat viata. Soferul masinii le-a declarat politistilor ca a efectuat virajul la stinga, spre Faleza, dupa ce a vazut ca autoturismele care veneau din sens opus erau oprite la trecerea de pietoni.
"Era coloana de masini care astepta la trecerea de pietoni, un sofer de pe banda a doua mi-a facut semn sa trec, iar in momentul in care am efectuat virajul spre stinga motociclistul a iesit de pe banda intii si nu am mai putut evita impactul", a spus conducatorul auto. In spatele motocicletei conduse de Silviu M. se aflau niste prieteni de-ai tinarului care circulau cu masina si au vazut tot ce s-a intimplat. Intrigati, tinerii s-au dat jos din masina pentru a cere socoteala soferului. "L-am vazut cum a zburat peste capota masinii, dar putea sa il omoare, trebuia sa ii acorde prioritate. Bine ca avea casca de protectie", au spus prietenii motociclistului.
In urma impactului a rezultat vatamarea corporala a tinarului care a fost transportat la spital pentru acordarea de ingrijiri medicale. Ambii participanti la trafic au fost testati cu aparatul etilotest si li s-au recoltat probe de singe in vederea stabilirii gradului de alcoolemie, iar in cauza a fost intocmit dosar penal.
Categorie articol: 

Comentarii