Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Motociclist în stare gravă, în urma unui accident. Are nevoie urgentă de sânge!

• peste 80 de persoane s-au prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină Brăila pentru a dona sânge pentru Mihai Bratosin, însă doar 42 au putut face acest lucru • tânărul a ajuns la spitalul din Buzău, în urma unui accident rutier, ulterior fiind transferat la Spitalul Floreasca din Bucureşti • cei care vor să-l ajute pot dona sânge, indiferent de grupă, la orice centru din ţară, cu precizarea că donaţia este pentru Bratosin Mihai Veronel, internat la Floreasca

 

Un băiat de 25 de ani, din localitatea Şuţeşti, are nevoie urgentă de sânge, după ce a fost implicat într-un accident rutier produs pe 31 martie, în judeţul Buzău. Mihai Bratosin, pasionat de mersul pe două roţi, se deplasa pe Drumul European 85, dinspre Buzău spre Râmnicu-Sărat, iar în apropierea localităţii Poşta Câlnău ar fi pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu un autoturism condus de un tânăr de 21 ani din Ruşeţu, informează publicaţia online reporterbuzoian.ro.

În urma impactului, motocicleta s-a rupt în două, iar autoturismul s-a rostogolit de câteva ori. Bratosin a suferit răni grave, în timp ce şoferul maşinii, dar şi pasagerul din dreapta au fost răniţi uşor. Toate cele trei victime au fost preluate cu ambulanţele şi duse la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău. În cauză s-a întocmit dosar penal, iar cercetările continuă.

Medicii buzoieni i-au evaluat starea de sănătate tânărului motociclist şi l-au dus de urgenţă în sala de operaţie. Rănile deschise de pe hemicorpul drept i-au determinat pe doctori să îl transfere la Spitalul Floreasca din Capitală.

Familia şi prietenii lui Mihai Bratosin au lansat un apel pe Facebook pentru donarea de sânge. “Avem nevoie de donatori de sânge pentru Bratosin Mihai, 25 de ani, care este internat la Spitalul Floreasca. Orice persoană, având orice grupă de sânge, poate dona. Puteţi dona la Floreasca sau la orice centru, specificând că donaţi pentru Bratosin Mihai Veronel, internat la Spitalul Floreasca. Orice ajutor este de mare folos. Mulţumim!” - aşa sună mesajul care circulă pe reţeaua de socializare.

Pentru ziua de joi, a fost programată o cursă specială cu un autocar pe ruta Şuţeşti-Brăila, pentru cei care vor să doneze sânge. Potrivit unei postări pe Facebook, la Centrul de Transfuzie Sanguină Brăila s-au prezentat 82 de persoane pentru a-l ajuta pe Mihai, însă doar 42 au reuşit să doneze. Cei care nu au putut dona joi, vor reveni la Centrul de Transfuzie vineri dimineaţă ori săptămâna viitoare. Printre zecile de persoane care au sărit în ajutorul lui Mihai se numără foarte mulţi oameni din Şuţeşti, dar şi membrii comunităţii motocicliştilor din Brăila. “Mulţumim celor care au putut dona, dar şi celor care nu au putut dona. Mulţumim celor care au donat în alte oraşe! Sunteţi oameni minunaţi! Familia lui vă este extrem de recunoscătoare şi vă mulţumeşte din toată inima!”, au scris prietenii motociclistului. Aceştia îl descriu pe tânăr ca fiind o fire mai tot timpul veselă, sociabilă şi încă nu le vine să creadă prin ce momente trece amicul lor.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere oficial despre starea tânărului.

Cei care vor să doneze sânge se pot prezenta la Centrul de Transfuzie Sanguină Brăila, de pe strada R.S. Campiniu, în intervalul orar 8.00-11.00, de luni până vineri. Nu contează grupa de sânge pe care o aveţi, important este să donaţi.

 

SURSĂ FOTO: www.reporterbuzoian.ro
Categorie articol: 

Comentarii