Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Motocicliştii din România, în sprijinul poliţistului Dobrilă

* un tratament corespunzător pentru leziunile de la coloană, care sunt extrem de grave, ar putea primi la o clinică din Viena * familia tânărului a pus la dispoziţie un cont unde cei care vor să îl ajute pot dona bani

Motopoliţistul Cristian Georgian Dobrilă, în vârstă de 30 de ani, ar putea fi transferat la o clinică din Viena pentru tratarea leziunilor extrem de grave pe care le are la coloană. Din ziua cumplitului accident agentul principal este într-o continuă luptă pentru supravieţuire, rănile sale fiind extrem de serioase, iar medicii îi pot acorda ajutor în limita posibilităţilor din ţara noastră. Tânărul poliţist este înconjurat de familie, colegi şi prieteni care au luat în calcul varianta transportării la o clinică din străinătate, unde şansele lui de supravieţuire ar creşte considerabil.
Mai mulţi motociclişti l-au vizitat joi pe agentul principal şi au discutat cu familia acestuia pentru a se interesa dacă starea de sănătate a poliţistului s-a îmbunătăţit. După cum spun aceştia pe site-ul "www.motociclism.ro", cel mai accesat forum de profil din ţară, Cristian are fracturi de coaste şi la coloană, bazinul îi este dislocat şi un hematom îi apasă măduva spinării. "A fost operat ieri de către un medic chirurg ortoped la ambele mâini şi cam atât s-a făcut deocamdată în România. După operaţie a deschis ochii şi a reuşit să o recunoască pe mama lui", sunt cuvintele scrise pe site-ul amintit de către unul dintre cei patru motociclişti care au fost la spital. Un alt motociclist a ţinut să-l completeze pe colegul său, pe forum, afirmând că, în seara accidentului medicii i-au testat victimei răspunsul la stimuli pentru membrele inferioare şi rezultatul a fost bun. Ulterior, spune bikerul, răspunsul s-ar fi pierdut, de vină fiind un hematom care nu răspunde la tratament şi trebuie operat urgent fiindcă evoluează şi presează pe coloană. Aceştia precizează că familia a luat deja legătura cu reprezentanţii clinicii Allgemeines Krankenhaus Wien (AKH) din Viena şi vor să îl ducă acolo, însă, având în vedere starea sa, transportul îi costă foarte mult, aproximativ 15.000 de euro. Prin urmare, comunitatea moto din ţară a luat iniţiativă şi vrea să ajute rudele motopoliţistului să strângă banii necesari. Conform site-ului, cei care doresc să îl ajute pe Georgian Dobrilă pot depune orice sumă în contul "RO37 RZBR 0000 0600 0271 8928 - titular de cont Dobrilă Cristian Georgian", deschis la banca Raiffeisen de către familia acestuia. "Hai să dovedim că ne pasă de unul de-al nostru. Gândiţi-vă că ar putea fi oricine dintre noi în locul lui. 22rutier1Sau, Doamne fereşte, chiar noi. Eu unul ştiu că aş fi recunoscător pentru orice ajutor primit, dacă aş fi în situaţia lui. Este important să acţionăm şi este important să acţionăm ACUM. Peste o săptămână o să fie degeaba", spune un biker pe forumul amintit. Colegii de la Serviciul Poliţiei Rutiere (SPR) Brăila sunt alături de familia care trece prin momente grele şi speră ca, în ciuda multiplelor leziuni pe care le are, tânărul motociclist să învingă şi să îşi revină. "Starea lui este în continuare gravă, însă nu a fost niciun moment în comă, ci doar sub efectul anestezicelor, după cum ne-au spus medicii. Are momente când se trezeşte şi vorbeşte. Sperăm ca el să îşi revină cât mai repede. Familia ia în calcul şi varianta de a-l transfera în străinătate, la un moment dat, dacă va fi nevoie. El are multiple leziuni, însă cea de la coloană este cea mai gravă", ne-a declarat scms. Bogdan Zotoi, şeful SPR Brăila. Şi poliţiştii brăileni au început, de ieri, să strângă bani pentru Cristian. Lor li s-au adăugat funcţionarii din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.
Reamintim că poliţistul brăilean Cristian Georgian Dobrilă a fost implicat într-un accident rutier ce s-a petrecut duminică seara în Constanţa, pe drumul naţional 22 C, undeva între Castelu şi Medgidia. Poliţistul, care era detaşat în zona litoralului pe timpul verii, s-a angajat în urmărirea Mercedesului condus de Beniamin Ţânţaş alături de Natalia Mateuţ, care a intrat într-o depăşire neregulamentară şi circula imprudent. Acesta însă nu a reuşit să-i mai ajungă din urmă pentru că a pierdut controlul motocicletei într-o curbă extrem de periculoasă şi s-a izbit de un BMW, care venea pe contrasens. În urma accidentului poliţistul a suferit fracturi de coloană şi răni deosebit de grave pentru care a fost internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi apoi transportat cu elicopterul la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Atât şoferul Mercedesului cât şi pasagera acestuia au declarat că nu ştiu să fi fost urmăriţi de cineva sau că au fost implicaţi într-un astfel de eveniment. Poliţiştii continuă cercetările, însă până la revenirea completă a lui Georgian, oamenii legii nu pot afla cu exactitate împrejurările în care s-a produs accidentul.
Categorie articol: 

Comentarii