Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

The Motans, Ştefan Bănică, Ruby, Alina Eremia, Irina Rimeş şi Smiley la Zilele Brăilei

• edilul-şef Marian Dragomir susţine că brăilenii vor avea parte de multe suprize în perioada 10 - 15 august, cu ocazia Zilelor Oraşului • acesta a anunţat şi ordinea în care artiştii vor performa pe scena de pe Esplanadă • deşi nu a indicat preţuri deocamdată, Dragomir a ţinut să precizeze că Primăria Brăila are cele mai mici cheltuieli la organizarea evenimentelor, deoarece Casa de Cultură încheie contracte direct cu impresarii artiştilor

 

Primarul Marian Dragomir a prezentat, recent, un sumar al concertelor pregătite de municipalitate în perioada 10 - 15 august, când vor avea loc Zilele Brăilei. Pe scurt, acesta a reamintit că în acea perioadă, pe lângă Festivalul Portului Popular şi Festivalul Naţional de Folclor “Lină Chiralină”, brăilenii se vor bucura de concertele susţinute de The Motans, Ştefan Bănică, Ruby, Alina Eremia, Irina Rimeş şi Smiley.

“La Zilele Brăilei, în perioada 10 - 12 august, vom avea parada portului popular şi Festivalul Naţional de Folclor Lină Chiralină, pe care, la această ediţie, încercăm să îl facem internaţional. Aşteptăm câteva confirmări din străinătate şi festivalul va deveni internaţional. Sâmbătă va fi finala acestui festival şi toţi cei care vor reuşi să câştige premii vor concerta. Duminică avem un concert foarte interesant. În deschidere va fi The Motans, iar  show-ul principal îl va asigura Ştefan Bănică. Luni şi marţi vom avea în concert pe Faleză, pe Ruby într-o seară şi Alina Eremia în altă seară. Cred că luni va cânta Ruby şi Alina Eremia, marţi. Iar miecuri, în data de 15 august, concertul va fi deschis de Irina Rimeş, cea care a intrat acum la o emisiune foarte importantă, dar nu vă pot spune acum, pentru că aş face reclamă (n.r. - este vorba despre emisiunea Vocea României transmisă de PRO TV) şi apoi va fi Smiley”, a declarat Dragomir.

Deşi nu a indicat deocamdată sumele cheltuite pentru punerea în scenă a evenimentelor care vor avea loc de Zilele Brăilei, primarul a ţinut totuşi să sublinieze că acestea sunt mult mai mici decât în cazul altor oraşe mari din ţară.

“Aceste lucruri nu ne-au costat foarte mult. Dacă o să urmăriţi toate statisticile făcute la nivel naţional de organizaţiile care se ocupă de lucrurile acestea, cu banii cheltuiţi de primării pentru astfel de spectacole, o să vedeţi că Primăria Municipiului Brăila, la fel ca la toate evenimentele organizate de Crăciun, are cele mai mici cheltuieli din ţară. Asta ca urmare a faptului că noi nu organizăm aceste evenimente prin intermediul unor societăţi private, care îşi pun profit sau alte cheltuieli suplimentare, ci organizăm totul prin Casa de Cultură a Primăriei Municipiului Brăila, iar contractele se încheie direct cu impresarii artiştilor fără intermediari”, a subliniat sursa citată.

Reamintim că, la Zilele Brăilei 2017, Primăria Brăila a anunţat că a cheltuit

417.000 lei, dar a şi avut încasări de peste 60.000 lei. Prin urmare, atunci am putut discuta despre puţin peste 356.000 lei cu TVA (77.000 euro) în ceea ce priveşte cheltuielile pentru perioada 10 - 15 august a anului trecut.
Categorie articol: 

Comentarii