Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Moscova, dispusa sa accepte un regim fara vize intre Rusia si UE

Moscova este pregatita sa elimine incepind "de astazi" regimul de vize intre Rusia si Uniunea Europeana, a declarat miercuri, seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov, citat de AFP.
"Sintem pregatiti sa introducem un regim fara vize (incepind) de astazi", a declarat Lavrov in cadrul unei intilniri cu reprezentantii Asociatiei oamenilor de afaceri europeni la Moscova, fara a oferi detalii despre eventuala implementare a unei asemenea masuri.
Intrebat de unul dintre participanti despre posibilitatea de a acorda oamenilor de afaceri straini cetatenie rusa, Lavrov a subliniat ca dubla cetatenie nu este prevazuta de legislatia rusa.
In acest context, Lavrov a reiterat ca ideea fostului presedinte al Comisiei Europene, Romano Prodi, de a suprima regimul de vize intre Rusia si Uniunea Europeana, este inca "de actualitate".
Acordul intre Rusia si UE in acest sens "va fi un proiect comun care va dovedi dezvoltarea realatiilor noastre", a continuat acesta.
Cu prilejul summitului UE-Rusia care a avut loc la sfirsitul lui iunie, in Siberia, Dmitri Medvedev a propus discutarea detaliilor si a demersurilor necesare pentru a accelera procesul de eliminare a vizelor intre Rusia si UE.
La rindul sau, presedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Camerei inferioare a Parlamentului rus (Duma), Konstantin Kosacev, a declarat recent ca Rusia si Uniunea Europeana vor fi pregatite sa elimine in doi sau trei ani regimul vizelor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii