Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Moscova denunta politica "neprietenoasa" a Ucrainei fata de Rusia

Moscova a acuzat joi Ucraina ca ar avea o politica "neprietenoasa" fata de Rusia in contextul conflictului ruso-georgian si ca ar "complica" activitatea Flotei ruse de la Marea Neagra, cu baza in Crimeea, relateaza AFP.
"In ultima perioada, autoritatile ucrainene duc o politica fata de Rusia pe care nu o putem califica decit ca neprietenoasa", a declarat Ministerul rus de Externe intr-un comunicat.
"O astfel de politica (...) duce la o deteriorare a relatiilor bilaterale si suscita in Rusia o grava ingrijorare", a adaugat ministerul.
"Suntem preocupati serios de faptul ca oficialii ucraineni pun constant sub semnul intrebarii durata prezentei Flotei de la Marea Neagra a Federatiei Ruse pe teritoriul ucrainean", a continuat ministerul, denuntind "tentative de a complica activitatea acesteia".
Ministerul cricita in special reactiile Kievului dupa conflictul ruso-georgian din august, care a urmat atacului armatei georgiene asupra regiunii separatiste proruse Osetia de Sud si in cursul caruia armata rusa a intrat in teritoriul georgian. Acesta acuza Kievul ca este partial responsabil de pierderile umane din regiune.
"Kievul ascunde cu obstinatie faptul ca, prin livrarile sale de arme grele catre armata georgiana, partea ucraineana poarta o parte din responsabilitate pentru varsarea de singe", scrie in comunicat.
Moscova a publicat acest comunicat inaintea expirarii, la 1 octombrie, a Tratatului de prietenie, cooperare si parteneriat intre cele doua tari.
Flota rusa de la Marea Neagra este stationata in portul ucrainean Sevastopol, din peninsula Crimeea, in baza unui acord incheiat in 1997 pe 20 de ani.
Presedintia ucraineana a impus in august, prin decret, restrictii de deplasare Flotei ruse, implicata in conflictul dintre Rusia si Georgia.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii