Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mos Craciun a impartit daruri la Penitenciarul Tichilesti

In ajunul Craciunului, Mosul a trecut incarcat cu daruri si pe la Penitenciarul de Minori si Tineri de la Tichilesti. De cadouri nu s-au bucurat doar minorii - care le-au primit de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila -, ci si tinerii detinuti, pentru acestia darurile fiind oferite de unitate.
"Acesta este, pentru detinutii minori si tineri, un moment de o mare
incarcatura emotionala. Cu ocazia organizarii unor astfel de actiuni,
iese la suprafata acel dram de sensibilitate existent in sufletul
fiecaruia dintre ei. Ma bucur ca am reusit si in acest an sa le
aducem un strop de bucurie si sa le luminam chipurile", a declarat
directorul institutiei, colonel Ilascu Sterpu.
Pe linga serbarea de Craciun, realizata de scoala din cadrul penitenciarului, au mai fost organizate un concurs de felicitari de Craciun, coordonat de instructorul pentru educatie Iulian Stroe (Mihai Antohi, Robert Tecuceanu si M. Ilinca fiind clasati pe primele trei locuri) si o expozitie de obiecte ornamentale de Craciun, sub indrumarea instructorului pentru educatie Viorel Cotet, ieri fiind realizata o expozitie care a cuprins cele mai reprezentative lucrari. Tot ieri a fost organizat si concursul cu tema "Cea mai frumoasa camera ornamentata", ale carui premii vor consta in rapoarte de recompensare intocmite pentru cistigatori. De asemenea, a fost organizata si o expozitie de icoane reprezentind Nasterea Domnului, coordonata de instructorul de educatie Titi Mircea.
"Tristetea de care care sint cuprinsi detinutii in perioada sarbatorilor, indeosebi de Craciun, cind atmosfera de familie este mai calda ca niciodata in cursul anului, am incercat s-o inlocuim prin activitati care sa aiba valente educative diferite de cele ale copiilor care au un comportament prosocial si care se afla in sinul familiei lor. Este vorba de faptul ca majoritatea minorilor si tinerilor ajunsi in penitenciar au o stima de sine foarte scazuta si perceptia, care devine in timp convingere, ca nu sint in stare de nimic bun. Eforturile noastre se mobilizeaza astfel in descoperirea, impreuna cu ei, a fatetelor pozitive ale personalitatii lor cu scopul de a le dovedi ca nici nu stiu de cite lucruri bune si frumoase sint in stare", a declarat psiholog Sita Popa, seful Biroului de Reintegrare Sociala din cadrul penitenciarului.
Pentru prima data in ultimii 15 ani, copiii cadrelor angajate ale penitenciarului au primit cadouri de la Mos Craciun. Astfel, in ziua de Ajun, a fost organizata, de catre elevii Scolii Generale Silistea, prima serbare de Craciun, oferita copiilor angajatilor acestei institutii. "Ajunul Craciunului are o dubla semnificatie pentru noi. Tot astazi (simbata - n.r.) se implineste un an de la infiintarea grupei sindicale din Penitenciarul de Minori si Tineri Tichilesti, care face parte din Sindicatul National Liber din Administratia Nationala a Penitenciarelor", a declarat liderul de sindicat Marcel Enache.
Preotul capelan al unitatii, Sorin Plesca, a mers cu icoana de Craciun prin toate dormitoarele unitatii, aducind spiritul Sarbatorii Nasterii Domnului pentru cei care, din cauza greselilor facute, se afla in spatele gratiilor, departe de familii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii