Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mortul, primarul şi penalul

o sesizare transmisă la redacţie de un localnic din comună, care s-a recomandat ca fiind Petcu Ionel, a încurcat iţele pe sectorul politic, după cum au constatat jurnaliştii în urma investigaţiilor • reclamantul a adus acuzaţii grave la adresa fostului viceprimar Creţu Roşca Valeriu Adrian, care ar fi pregătit pentru a prelua din nou acest post, deşi are o condamnare cu suspendare pentru conducere sub influenţa alcoolului şi a mai fost prins şi anul acesta băut şi fără permis la volan • primarul comunei, Ganea Nicolae, ne-a confirmat acuzaţiile aduse viceprimarului, însă a spus că acesta nu are vreo interdicţie de la instanţă şi, oricum, deocamdată viceprimarul nu a fost stabilit • totuşi, după ce i-am comunicat primarului numele reclamantului, acesta a făcut unele investigaţii şi ne-a spus că “Petcu Ionel” este decedat de aproximativ doi ani, probabil altcineva fiind în spatele acestui nume • când colo, “mortul” este viu, fiind vorba despre fiul celui decedat, poliţist la pensie

 

Incredibil! În comuna Galbenu se încălzeşte să ajungă din nou viceprimar un penal. Este vorba despre Creţu Roşca Valeriu Adrian condamnat cu suspendare pentru conducere sub influenţa alcoolului şi cercetat în alt dosar tot pentru infracţiuni rutiere. Mai exact, condamnat fiind, fostul viceprimar reales consilier a fost prins din nou, în acest an, băut şi fără permis la volan. Cu toate acestea, el este în cărţi pentru a redeveni viceprimar, pentru că instanţa nu i-a interzis şi, în plus, s-ar face presiuni asupra celorlalţi consilieri ca să-l voteze pe acelaşi individ. Chiar astăzi ar urma să aibă loc aceste alegeri. Aceste acuzaţii ne-au fost transmise telefonic de un domn pe nume Petcu Ionel, care – bravo lui! - nu a dorit să-i păstrăm anonimatul.

Primarul recunoaşte situaţia juridică a fostului viceprimar, dar cu privire la reclamantul Petcu a afirmat că ar fi decedat. Puţin a lipsit să dăm bazaconia asta în ziar! Când colo, omul care ne-a sunat la redacţie este fost poliţist, fiul lui Petcu Ionel, cel decedat.

 

Un bărbat din Galbenu a transmis sesizări pe linie politică, fiind nemulţumit de faptul că fostul viceprimar Creţu Roşca Valeriu Adrian, condamnat cu suspendare pentru conducere sub influenţa alcoolului şi cercetat în alt dosar tot pentru infracţiuni rutiere, este pregătit pentru a reveni pe post, ba chiar sunt  transmise ameninţări de la oameni importanţi din Primărie la adresa celorlalţi consilieri, dacă nu îl votează pe cel în cauză. Reclamantul s-a recomandat ca fiind Petcu Ionel, spunând că este doar un localnic, şi nu s-a arătat deranjat să îi apară numele prezentat în ziar. Numai că după ce l-am contactat pe primarul comunei Galbenu, Ganea Nicolae, pentru a-i cere o declaraţie oficială, acesta a făcut unele investigaţii şi ne-a comunicat că “Petcu Ionel” este decedat de aproximativ doi ani, probabil altcineva fiind în spatele acestui nume. Am încercat apoi să luăm din nou legătura cu reclamantul, pentru a-l ruga să ne confirme “decesul”, dacă ne putem exprima astfel, numai că iniţial acesta nu a mai răspuns la telefon.

 

Fostul viceprimar penal este validat de instanţă

Contactat telefonic, primarul comunei Galbenu, Ganea Nicolae - PSD, a stat de vorbă cu jurnaliştii şi nu a fost reticent la întrebările adresate. În primul rând, el a spus că încă nu a fost numit pe funcţia de viceprimar Creţu Roşca Valeriu Adrian, dar nu a văzut vreun impediment în acest sens, spunând că oricum PSD are majoritate în Consiliul Local şi nu se pune problema unor ameninţări aduse altor consilieri. Totuşi, întrebat dacă are vreo bănuială cu privire la identitatea bărbatului care a sunat la redacţie şi a adus anumite acuzaţii, primarul a spus că au mai fost anterior asemenea situaţii şi că are unele suspiciuni, însă ne-a cerut să îl lăsăm să analizeze situaţia, tocmai pentru a afla cu exactitate despre cine este vorba, întrucât nu i se pare normal să dea anumite nume, care apoi să nu se confirme.

Reclamantul a adus acuzaţii la adresa fostului viceprimar Creţu Roşca Valeriu Adrian despre care a spus că are o condamnare cu suspendare pentru conducere sub influenţa alcoolului şi a mai fost prins şi anul acesta băut şi fără permis la volan. Primarul comunei, Ganea Nicolae, ne-a confirmat acuzaţiile aduse fostului viceprimar, însă a declarat că acesta nu are vreo interdicţie de la instanţă şi, oricum, deocamdată viceprimarul nu a fost stabilit, joi- adică astăzi - urmând să se decidă. Totuşi, l-am întrebat pe primar dacă, în acest condiţii, este corect ca respectivul să ocupe o astfel de funcţie în administraţia locală, adică de viceprimar, iar primarul a spus că “Moral...nu!”. “Acesta are într-adevăr o condamnare cu suspendare, dar de la judecătorie a primit validare, este consilier local şi dacă ar fi numit viceprimar nu văd care ar fi restricţiile. El are condamnare pentru conducere sub influenţa alcoolului, şi înainte de Paşte, anul acesta, în Săptămâna Mare, a fost prins prins fără permis şi sub influenţa alcoolului. Dosarul acesta se instrumentează din câte ştiu eu. Nu este vorba de ameninţări aspra consilierilor. Oricum PSD are 10 consilieri, PNL 2 şi PMP unul. PSD prin 10 consilieri îşi hotărăşte singur soarta, adică cine va fi viceprimar. Şi oricum cei 10 consilieri PSD nu s-au întâlnit deocamdată, pentru a face propuneri. Oricum ceilalţi 3 nu au nicio putere în consiliul local, trei contra 10. Acest domn Petcu Ionel despre care îmi spuneţi nu are nicio implicare politică. Eu am semne de întrebare că această petiţie este transmisă la dvs. de acest Petcu Ionel. Noi am mai avut de-a lungul anilor multe sesizări în care altcineva era autorul şi trecea o altă persoană acolo. Poate descoperim despre cine este vorba. Mâine (n.r - miercuri) este întâlnirea consilierilor şi cei 10 vor stabili cine merge pe postul de vice. Dacă este validare de la instanţă faţă de Creţu Roşca Valeriu, el este consilier validat şi poate ocupa funcţia de viceprimar, asta până când justiţia va hotărî altfel. Cu siguranţă este o altă persoană în spatele reclamaţiei”, a spus primarul comunei Galbenu.

Reclamantul Petcu Ionel a mai acuzat primarul că ar fi dat nenumărate ajutoare sociale, tocmai pentru a-i determina pe localnicii din comuna Galbenu să meargă la vot pe aceeaşi linie, adică a PSD-ului. Primarul Ganea a replicat că aceste acuzaţii nu ar fi reale, precizând faptul că ajutorul social, chiar dacă se instrumentează la Primărie, mai departe primeşte aprobare de la Brăila - AJPIS (Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială).

La scurt timp după prima convorbire telefonică, Primarul din Galbenu a revenit cu un apel şi ne-a spus clar: “Am întrebat la dispensar asistenta, dl. Petcu Ionel este mort de aproximativ doi ani, avea probleme de prostată, oricum este decedat. Deci este exact cum v-am zis, altcineva care s-a dat drept Petcu Ionel. Eu mi-am amintit că acest om a avut probleme de sănătate şi asistenta mi-a zis că a murit de aproximativ doi ani. Deci este altcineva. Bănuiesc pe cineva dar nu trebuie să dau nume. Este posibil ca acele ameninţări despre care se vorbea să fie tot din rândul celor 10 consilieri, nu exclud acest aspect, dar lăsaţi să mă conving”.

În urma verificărilor efectuate de jurnalişti, am constatat că dosarul în care fostul vice Creţu Roşca Valeriu Adrian a primit condamnarea cu suspendare este înregistrat la Judecătoria Râmnicu Sărat, fapta fiind comisă în judeţul Buzău. După cum se arată în soluţia dată de instanţă în data de 11 martie 2019, magistraţii l-au condamnat pe inculpat la 8 luni închisoare, fiind dispusă suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 2 ani.

Cel care a sunat la redacţie pentru a face sesizare a spus clar că fostul viceprimar are “2 ani cu suspendare”, aceasta fiind însă perioada de supraveghere, dar şi că vicele a fost “prins beat la volan, în data de 14 aprilie 2020”, dovadă că avea informaţii clare despre Creţu Roşca Valeriu Adrian.

 

Petcu Ionel, nu e mort, este fiul, fost poliţist, al unui localnic decedat acum 2 ani

Ferm convinşi că sub numele de Petcu Ionel se ascunde altă persoană, exact când ne pregăteam să publicăm materialul în acea formă am fost sunaţi de reclamant care ne-a lămurit: “Cum poate să facă primarul asemenea afirmaţii dacă eu vorbesc cu dvs. la telefon!?”, s-a arătat revoltat omul, care ne-a lămurit că este fiul lui Petcu Ionel şi îl cheamă la fel ca pe decedat. “Doamnă, eu sunt fost poliţist şi nu am niciun avantaj ca urmare a afirmaţiilor pe care le face el. Dar vreau să fac dreptate în comuna asta. (...)Eu sunt fost poliţist, am ieşit la pensie de doi ani, nu sunt mort de doi ani. Este tatăl meu, Petcu Ionel, am acelaşi nume. Doamnă eu nu am mutaţie aici în comuna Galbenu, nu figuram în evidenţe acolo, şi probabil de aia s-a gândit dânsul că cel care a reclamat este decedat. Da, tatăl este tot Petcu Ionel, eu sunt fiul cu acelaşi nume, dar nu am mutaţie acolo, în Galbenu. Credeţi că pe dl. primar nu îl avantajează dacă este o reclamaţie falsă!?”, a mai declarat Petcu Ionel, în carne şi oase.
Categorie articol: 

Comentarii