Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mort prin asfixiere, intr-un incendiu

A murit intoxicat cu fum, in patul sau. Este cazul unui barbat de 40 de ani din cartierul Radu Negru care a pierit in noaptea de miercuri, spre joi, intr-un incediu, cauzat, cel mai probabil, de un fierbator uitat in priza. Gheorghe Iulian Soalca statea cu chirie la o casa de pe strada Alecu Russo, si se avea foarte bine cu proprietarul, cu care se cinstea foarte des. In noaptea cu pricina, cei doi s-au apucat de baut pe la ora 22, si, dupa ce au terminat cele patru sticle de vin din casa, au constatat ca inca le este sete. Ca sa rezolve problema, proprietarul, care era mai treaz, s-a dus la un magazin din apropiere, dupa alcool. Cind a revenit, a vazut ca i-a luat foc casa, si a alertat vecinii, strigind dupa ajutor, ca sa-l salveze pe chiriasul despre care banuia ca adormise. Pina sa vina pompierii, acestia au incercat sa-l scoata pe Soalca din casa, insa nu au reusit, pentru ca flacarile erau prea mari
"Eu am fost plecat pina la non-stop. Lasasem sticla de vin pe masa, si el probabil a adormit. Cind am plecat, am pus fierbatorul intr-o galeata. Cind am venit, ardea mocnit, am anuntat pompierii si vecinii. Era baut si Gheorghe, eram baut si eu... Bausem vreo trei-patru sticle de vin", ne-a declarat proprietarul, C. Sorin Lucian, care astepta in curte ca pompierii sa lichideze incendiul. "Era vreo 12 noaptea, cind vecinul meu a batut in perete si am iesit afara, cu galeti cu apa, cu furtune. Ardea cu flacara mare, iesisera flacarile afara pe geam cind am ajuns eu. Banuiam ca e cineva inauntru, ne-a zis proprietarul", a declarat Ionel Iorgu, unul dintre vecini.
"Ardea cu flacara, dar initial erau usile inchise, inca n-avea flacara mare; cind am spart geamurile si s-a facut curent, atunci s-a
aprins flacara. Am incercat, am strigat, am spart geamurile, am zis ca poate il scoatem, dar nu, n-aveam cum, n-au reusit ei pompierii sa intre, cu tuburile de oxigen, daramite noi, cu gura goala", ne-a spus Petrica Tudor, un alt vecin.
"Dupa interventia pompierilor, la etajul I a fost gasita o persoana decedata. Asfixiat, intoxicat cu monoxid de carbon", a explicat dr. Florin Stefan, directorul Statiei de Ambulanta, aflat la fata locului.
Potrivit lt. Ion Cristian, purtator de cuvint al ISU Braila, in urma cercetarilor s-a stabilit ca incendiul a fost provocat de fierbatorul uitat in priza, care s-a supraIncalzit. Cadavrul a fost transportat la morga pentru efectuarea necropsiei, iar In cauza s-a Intocmit dosar penal.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii