Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mopediştii se întrec să facă gratuit şcoala de şoferi

Pentru prevenirea accidentelor rutiere provocate de conducătorii de mopede, poliţiştii de la Serviciul Rutier organizează astăzi un concurs cu tematică rutieră. Premiile puse în joc sunt şcolarizări gratuite pentru obţinerea permisului de conducere sau cursuri gratuite de legislaţie rutieră. În competiţie vor intra aproximativ 60 de elevi de la grupuri şcolare şi şcoli profesionale din municipiul Brăila, cu vârsta cuprinsă între 16 şi 18 ani, concursul având ca scop promovarea respectării regulilor de circulaţie încă din timpul şcolii.

Participaţii vor susţine o probă teoretică eliminatorie, constând în rezolvarea unui chestionar cu 20 de întrebări cu tematică rutieră generală, din perspectiva de pieton, biciclist, mopedist, cu barem minim de răspunsuri corecte la 15 întrebări. Cei care vor trece de etapa eliminatorie vor susţine şi o probă practică de conducere a unui moped într-un poligon amenajat în faţa Sălii Polivalente, din Parcul Monument.

Demonstraţia se va desfăşura începând cu ora 10.00. La final, poliţiştii vor acorda şi premii, locul I fiind recompensat cu şcolarizare completă gratuită pentru obţinerea permisului de conducere categoria "B". Tot asta, însă pentru categoria "A", va primi şi cel ce se va clasa pe locul al II-lea. Medalia de broz îi va aduce câştigătorului un curs gratuit de legislaţie rutieră pentru obţinerea permisului de conducere categoria "B". De asemenea, se vor acorda şi 3 menţiuni, constând în cursuri gratuite de legislaţie pentru conducătorii de mopede, eliberându-se certificatul corespunzător. Comisia de concurs va fi formată dintr-un reprezentant al Serviciului Rutier Brăila, un profesor responsabil cu educaţia rutieră din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila şi profesorul de legislaţie al Şcolii de şoferi "Aşii Volanului". "Din experienţă, poliţiştii au stabilit că prevenirea se realizează şi prin stimularea cetăţenilor/elevilor de a se prezenta singuri la cursuri de legislaţie, la prelegerile ţinute de ei, la concursuri cu tematică rutieră etc., discuţiile în cadru organizat având rezultate concrete pozitive", a precizat inspector Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Poliţiei brăilene.
Categorie articol: 

Comentarii