Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Moment aniversar pentru firma lui Culiţă Tărâţă

"TCE 3 Brazi" SRL Piatra Neamţ a serbat, ieri, cu mare fast, împlinirea a zece ani de când a luat în exploatare 55.682 hectare din Insula Mare a Brăilei. Circa 1.500 de invitaţi au vizitat culturile înfiinţate de firma parlamentarului nemţean Culiţă Tărâţă, apoi au participat la o masă câmpenească, petrecerea în aer liber având loc sub un cort uriaş, amplasat în incinta fermei Lunca. Printre invitaţi s-au aflat oficialităţi din cadrul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, reprezentanţi ai companiilor de protecţie a plantelor şi producere de seminţe, producători de utilaje şi echipamente agricole, cercetători din agricultură, directori de bănci, precum şi fermieri reprezentativi din toată ţara. Dintre oficialităţile de rang înalt, au răspuns invitaţiei lui Culiţă Tărâţă preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, fost prim ministru al României, şi Adrian Rădulescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii. 09tce1Ca element de culoare merită menţionată prezenţa actorilor Nae Lăzărescu şi Vasile Muraru, veniţi la invitaţia unei firme de produse agricole, a cărei imagine o reprezintă în spoturi publicitare.
În jurul orei 10.00, invitaţii au fost conduşi într-un scurt tur al Insulei. Cu ajutorul câtorva autobuze închiriate de la "Braicar" şi de la alte firme de transport din Brăila, s-au vizitat cinci puncte de prezentare a unor culturi de floarea-soarelui, soia, grâu, rapiţă şi porumb. Specialişti ai "TCE 3 Brazi" au făcut scurte prezentări ale fiecărei culturi în parte, menţionând materialul semincer folosit, tratamentele aplicate şi alte detalii tehnice, cum ar fi modalităţile de irigare. În ceea ce priveşte utilajele cu care s-au înfiinţat aceste culturi, vizitatorii au avut ocazia să vadă la lucru câteva din cele mai moderne maşinării agricole existente la ora actuală în România. Este vorba despre tractoare de mare putere, pluguri ultraperformante, precum şi semănători ce au capacitatea de a însămânţa 100 de hectare într-o singură zi. În ansamblu, parcul de tractoare şi combine aflat în prezent în posesia "TCE 3 Brazi" impresionează prin mărime şi grad de performanţă.
09tce2La finalul prezentărilor, Culiţă Tărâţă le-a mulţumit celor care au răspuns invitaţiei sale şi a pledat pentru o mai mare atenţie acordată agriculturii de către factorii de răspundere de la Bucureşti. "Agricultura este singura ramură care poate salva România din marasmul actual", a spus Tărâţă.

Invitat să ia cuvântul, reprezentantul Ministerului Agriculturii, Adrian Rădulescu, a dat asigurări că Guvernul actual sprijină agricultura şi s-a arătat impresionat de performanţele atinse de firma "TCE 3 Brazi". "Îmi cer scuze că i-am jignit acum zece ani, când le-am spus că sunt nişte impostori care vor să pună mâna pe Insula Mare a Brăilei. Au dovedit în tot acest timp că au venit aici să facă treabă", a declarat Rădulescu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii